Life Files of...


Monday, May 12, 2008

// Wow: 1 TB Media Streamen

Het nadeel van laptops en computers is toch dat er relatief weinig opslagruimte op zit, zeker met al dat HD-geweld. En als je je harde schijf dan toch volledig gebruikt, wordt je computer er weer traag van. Aangezien ik daarbij heul veul muziek heb en veel films en series kijk op mijn Appletje, heb ik een chronisch tekort aan bytes. De oplossing die ik heb gevonden is misschien voor meer mensen handzaam, daarom een logje over mijn solution: de 1 TB Ethernet Harde Schijf Home Edition van LaCie. Het installeren was een kriem, maar eenmaal werkend is het super.

Wat is er nou specifiek zohandig aan deze harde netwerkschijf?
Als je ‘m eenmaal in je netwerk hebt hangen kan je via iedere computer al je bestanden benaderen. Dat is niets nieuws, maar het voordeel is dat deze Home Edition herkent wat voor file het is en kan het vervolgens ook streamend van die harde schijf afspelen. Dus zet je die TB bijvoorbeeld vol met muziek, dan herkent je iTunes dit automatisch als een gedeelde schijf en kan je het direct streamend afspelen van die schijf. Idem voor photo’s, video’s en andere bestanden. Dus wel films kijken op je laptop, niet de bestanden meezeulen. En dan komt het: dit is niet alleen thuis in je eigen netwerk te gebruiken, je kunt deze bestanden overal ter wereld bereiken. Want je krijgt bij deze LaCie een inlogsite, waarmee je al je bestanden kunt benaderen en vervolgens weer kan streamen. Handig!

TIP: Kijk goed naar je routerinstellingen (UPnP enablen!) en let op met het plaatsen van afwijkende muziekbestanden, daardoor kan het zijn dat hij geen enkel media-object meer herkent (dus niet te grote batches overpompen).
Andere (router)problemen moet je kunnen tackelen met deze sites en fora: one, two, three.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
Volgende: / Burgerjournalistiek in Disney World Vorige: / Japanse Viral

Reageer ook...

Commenting is not available in this weblog entry.