Life Files of...


Wednesday, September 29, 2010

// De Gids FM - Uitzending 88

Live and direct! Oftewel al het medianieuws zit weer verpakt in m’n rubriek tijdens DeGids.fm op Radio 1. Dit zijn de onderwerpen:

- BlockYourEx.com: het is uit. En je vriend(in) zit verweven in al jouw sociale netwerken… wat nu?!
- Tussen Kunst & Kitch, maar dan online: www.valuemystuffnow.com
- Oude media: verkoop LP’s in de lift!
- Gadget van de Week: 3M’s Shoot’n'Share

Allemaal live te beluisteren om 11.45 uur of kort na de uitzending on demand.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, September 26, 2010

// KRS-One @ Melkweg

Vanavond naar hiphop-legend: KRS-One in de Melkweg!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, September 24, 2010

// Blikvoer.tv wint Prix Italia

Wat een geweldig nieuws zeg: vanochtend hebben we als VARA Nieuwe Media de prestigieuze Prix Italia gewonnen in de categorie ‘Best International Website’. De internationale jury (waarin leden zaten vanuit Korea tot aan Duitsland) was het unaniem eens en vond Blikvoer.tv op alle fronten de beste. Vooral de subtiele geïntegreerdheid van alle media werd geroemd.

Het is mooi om te zien dat een door onszelf bedacht concept, ontsproten in januari 2008, nu is verworden tot een internationaal erkend mediaformat. Een format dat begon als een website, groeide tot een community en door allerlei samenwerkingen nu zelfs terug te vinden is als tv-programma, radio-rubriek en levendig digitaal platform.

Grote dank aan het team dat dit mogelijk maakte en er dagelijks dedicated mee bezig is. Great work! Oftewel, props to: Glenda, Tjeerd, Thecla, Suzanne, Giel, Danielle en de rest van VARA Nieuwe Media.


——
:: Persbericht:

VARA’S BLIKVOER.TV WINT PRIX ITALIA IN DE CATEGORIE WEB

Met trots delen wij u mee dat de VARA een prestigieuze Prix Italia heeft gewonnen. Blikvoer.TV, een crossmediaal concept van de afdeling Nieuwe Media, heeft de jury overtuigd met een geïntegreerd en vooruitstrevend mediaformat en is daarvoor beloond met de 1ste prijs in de categorie Web (User Generated Content).


De Prix Italia is de oudste en meest prestigieuze internationale mediaprijs en wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites, radio- en televisieprogramma’s.

Over Blikvoer.tv
Blikvoer startte als online debatportaal voor jongeren waar op een vooruitstrevende manier, via video, met elkaar wordt gediscussieerd. Revolutionair, omdat dit digitale concept uiteindelijk een televisieprogramma is geworden. En innovatief, omdat alle communicatietechnieken van de toekomst erin zijn verwerkt. Zo was Blikvoer wereldwijd het eerste televisieprogramma waarin Twitter live geïntegreerd werd. Sinds begin 2010 is Blikvoer wekelijks te zien op NL3 en te horen op 3fm als onderdeel van Nachtegiel met Giel Beelen.

Ga naar www.blikvoer.tv voor meer informatie.
——

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, September 23, 2010

// Schaken en spijkerbroeken - Branded Content

Wat heeft schaken met een hip spijkerbroekenmerk te maken? In eerste instantie niet zoveel zou je zeggen… Kan je schaken überhaupt hip maken? Nee. Toch?

Begin juli sloot G-Star Raw een contract af met de 19-jarige Noor Magnus Carlsen. Ondanks zijn jonge leeftijd is Magnus momenteel werelds beste schaker. Jaja. Hij gaat niet voor niets door het leven als de ‘Mozart of Chess’. En G-Star heeft Magnus deze herfst gebombardeerd tot hét model van G-star Raw (samen met Liv Taylor). Deze wereldwijde campagne loopt inmiddels en gooit hoge ogen. Vast niet in de laatste plaats omdat Anton Corbijn de foto’s van deze campagne maakte.

Al wordt G-star nog steeds geleid als een ‘old-fashioned’-bedrijf, zijn advertentiecampagnes in oude media nog het belangrijkste marketinginstrument en is het nog zoeken naar een (echt) geintegreerde media-aanpak, ik moet ze dikke credits geven voor de ‘Raw World Chess Challenge’. Want dit is een kleine, maar goede branded content case. Wat is het verhaal achter deze challenge:

Vanuit het Cooper Square hotel in New York speelde Magnus op 10 september j.l. via een videostream live tegen de rest van de wereld. Iedereen kon meedoen. Na elke zet van Magnus stelden drie grootmeesters (Maxime Vachier-Lagrave, Hikaru Nakamura en Judit Polgár) een zet voor. Het online publiek stemde live en de meest gekozen zet werd vervolgens uitgevoerd. Het evenement werd van live commentaar voorzien door Garry Kasparov. Je kan het terugkijken via RWCC.G-Star.com. Het project is overigens gemaakt door MediaRepublic in samenwerking met chess.com. En volgens de woordvoerder van G-Star hebben er op 10 september 100.000 mensen meegedaan/meegekeken…


// Wat moeten we vooral onthouden van deze case?
De les die je uit dit project kan trekken is niet zozeer de crossmediale aanpak (want die was er helaas niet echt); maar hetgeen ik bij de Rondo & Red Bull case ook al opmerkte: je moet (bij voorkeur) iets nieuws bedenken, claimen en dat geloofwaardig en authentiek neerzetten. Niet alleen op je eigen platforms, maar op bestaande platforms. Dat is hier meer dan gelukt.

En oh ja. Het zal je niet verbazen: Magnus heeft gewonnen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 22, 2010

// Blikvoer.tv finalist bij Prix Italia

Hey! Leuk! Blikvoer.tv is vandaag gekozen tot finalist van de Prix Italia. Vrijdag horen we of we daadwerkelijk gewonnen hebben… [duim/duim/duim]

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// De Gids FM - Uitzending 87

Vandaag praat ik met Felix tijdens DeGids.fm op Radio 1 over de volgende mediazaken:

- Nog even terugkomen op Memolane
- Icanstalku.com
- Hoeveel nachtjes slapen tot Felix weer jarig is? Nou?
- Twournal.com: bundel al jouw twitterberichten en reacties tot een boek.
- Gadget van de Week: de Tube Ring

Allemaal live te beluisteren om 11.45 uur of kort na de uitzending on demand.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, September 21, 2010

// Kinderen Geen Bezwaar

Het ijkpunt op de zaterdagavond, Kinderen Geen Bezwaar, heeft sinds vandaag een nieuwe website.
Misschien niet de meest brutale of stoere comedy van de VARA, wel eentje die een grote schare trouwe fans kent. Op TV, maar ook online. Niet voor niets duiken de uitzendingen van KGB met grote regelmaat op in Top 10-lijstjes van Uitzending Gemist.

Met deze nieuwe site geven we de fans meer interactie, connectie met de cast, achtergronden en alle andere dingen die je mag verwachten. Geen groot project, wel een leuk project. Snel kijken dus.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, September 18, 2010

// Kinderen voor Kinderen videoclip

Vandaag om 13.50 uur is de premiere van de eerste UGC-videoclip van Kinderen voor Kinderen, te zien op NL3…

// Hieronder een deel van het persbericht:
........Ieder kind kan een ster worden en meedoen in een echte Kinderen voor Kinderen videoclip! De VARA maakt clips van bekende Kinderen voor Kinderen hits met daarin opnames die kinderen hebben ingezonden via de populaire karaoke website. Op deze site kunnen kinderen meezingen met nummers van Vara’s kinderkoor én zichzelf opnemen met een webcam. De videoclips worden vanaf 18 september twee maanden lang uitgezonden op Z@pp TV.

De televisiepremière is op zaterdag 18 september om 13.50 uur bij Z@pp op NL3, met de eerste videoclip van het nummer “Ik wil beroemd worden”. Wekelijks wordt er een nieuwe clip toegevoegd en de video’s zullen veelvuldig (door elkaar) herhaald worden op Z@pp . Zo heeft ieder kind genoeg kans om zichzelf terug te zien op TV! Alle kinderen die ook kans willen maken om te schitteren in een videoclip, worden opgeroepen ook mee te zingen op: kinderenvoorkinderen.vara.nl/karaoke........

// De clip kan je nu al hier bekijken!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 15, 2010

// De Gids FM - Uitzending 86

Vandaag in mijn mediarubriek tijdens DeGids.fm op Radio 1 praat ik over:

- Startup Weekend Amsterdam en een oud winnaar van zo’n weekend: Memolane
- Amerikaans onderzoek: consumeren van nieuws onder Amerikanen verandert drastisch
- Gadget van de Week: GM brengt Facebook pratend in je auto

Allemaal live te beluisteren om 11.45 uur of kort na de uitzending on demand.

Update:
Sinds deze week met beeld. Net op een dag dat ik een ‘casual-friday’ look had… ;—)

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, September 14, 2010

// DWDD Twitter test

Deze week doen we een klein testje. Tijdens DWDD kan je namelijk via teletekst pagina 355 automatisch kijken naar alles wat er via #dwdd getwitterd wordt.
Bij succes en genoeg animo gaan we zeker kijken of we dit tot een vaste dienst kunnen maken.

NB dank aan BNN voor de hulp!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, September 09, 2010

// De Dis-Loyality Card

In de online wereld kan je niet meer bestaan zonder lastig gevallen te worden door het woord ‘loyaliteit’. Loyaliteit is voor strategen het toverwoord om mensen aan allerlei digitale initiatieven te binden. Of dit nu waar is of niet, ik heb al snel sympathie voor mensen die het tegenovergestelde eens (succesvol) proberen. Oftewel: disloyaliteit prediken om er uiteindelijk zelf beter van te worden…

Een briljant voorbeeld hiervan is van de Engelsman Gwilym Davies. Hij is Wereldkampioen Barista 2009 en introduceerde een tijdje terug de Dis-Loyality Card in zijn eigen winkel in London.
Het idee is simpel: je moet bij acht van zijn concurrenten in East London een kop koffie halen. Als je dat gedaan hebt en de ‘volle’ kaart bij ‘m inlevert, maakt hij vervolgens hoogst persoonlijk een gratis kop koffie voor je.

Het mooie is dat er ook echt geen catch is. Hij promoot zijn concurrenten en geeft om zijn concurrenten in het zadel te helpen zelfs gratis koffie weg. Sympathieker kan je je zelf niet neerzetten. Zijn omzet zal stijgen, hij profileert zich als Ambassadeur van de Koffie en online wordt er zeer positief over hem gesproken… Goed idee dus.

En zoals wel vaker: een goed idee krijgt altijd navolging. Dit initiatief is dan ook sinds vorige maand te vinden in Seattle.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, September 07, 2010

// DeGids.fm - Uitzending 85

Nieuw seizoen. Nieuwe naam: DeGids.fm.

Al weer sinds augustus 2008 doe ik mijn wekelijkse mediarubriek op Radio 1 in het programma Radio Kassa. Sinds afgelopen maandag is Radio Kassa opgegaan in het nieuwe programma van Felix Meurders: DeGids.fm. Dit programma is vanaf maandag 6 september dagelijks op Radio 1 te horen van 11.00 tot 12.00 uur. Mijn mediarubriek wordt ook in dit programma een vast item. Nice. En ook nog eens op mijn oude vertrouwde dag: de woensdag.

Oftewel, vanaf heden is het elke woensdag vaste prik om 11.45 uur. Deze week met de volgende onderwerpen:

- Gadget van de Week: de BeerVault gemaakt door Jones Chijoff en al (digitaal) te bewonderen in de bierobar
- De Loveparade 2010: een online documentaire + bijbehorende site over hoe het zo ver heeft kunnen komen
- Month At The Museum: win een maand opsluiting in een museum en leg vervolgens alles digitaal vast.

Allemaal live te beluisteren om 11.45 uur of kort na de uitzending on demand.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, September 02, 2010

// Primeur: het nieuwe VARA seizoen

Zoals altijd bij het begin van een nieuw seizoen, waren de afgelopen weken hectisch en heavy; maar dat heeft (en allemaal op tijd!!) alleen maar mooie resultaten opgeleverd.

In vogelvlucht wil ik jullie snel bijpraten en laten zien wat er deze week aan digitale projecten is gelanceerd door VARA Nieuwe Media:

// Pauw & Witteman
- Compleet nieuwe site voor Pauw & Witteman
- Via deze site kan je dit seizoen elke werkdag live meekijken en direct via Facebook met je vrienden (over de uitzending) praten.

// Uitgesproken
- Een flink en gecompliceerd project met mooi resultaat: uitgesproken.vara.nl (inclusief de centrale site die we gemaakt hebben: uitgesproken.nl)
- Leuk om erbij te vermelden is dat je tijdens VARA Uitgesproken op de site live kan meekijken en via twitter ook direct kan meepraten met presentator Jan Tromp.

// De Gids
Felix Meurders presenteert vanaf 6 september elke werkdag het nieuwe radioprogramma De Gids tussen 11 en 12 uur.
Leuke feature is hier onder andere de integratie van Google Maps voor het nieuws uit de wereld…
(Op woensdag zal ik overigens ook wekelijks act de prescence geven - 11.45 uur)

// Madiwodo.nl
Zie hier

// De Wereld Draait Door
De website is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. En De Muziek Draait Door is uitgebreid. En ook voor DWDD geldt: vanaf maandag kan je elke werkdag live meekijken en direct via Facebook met je vrienden (over de uitzending) praten.

// TV-Lab

Deze week loopt zoals je misschien weet op N3 het TV-lab. We hebben daar mooie programma’s bij zitten waarvan je hier alles terug kan vinden.

// Kassa
En komende zaterdag kent Kassa de primeur. Op kassa.vara.nl kan je namelijk ook wekelijks live meepraten (via twitter) met de uitzending en wordt het geintegreerd in de uitzending.
Doe komende zaterdag dus ff mee op kassa.vara.nl.

// MadMen
Tot slot nog een aardigheidje: seizoen 3 van Madmen is nog lang niet te zien op tv. Maar de eerste aflevering kan je hier (tot 7 september) al online bekijken:

Dit alles is bewerkstelligd door een stel digitale toppers die een paar weken niet geslapen hebben. Veel respect voor deze bevlogenheid en kunde waarmee dit in een (te) korte tijd uit de grond is gestampt. Chapeau en big props aan de hele afdeling zeg ik dan!!!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Sneak Peek: Giel applicatie op iTunes en Android

Zoals eerder dit jaar aangekondigd komen we als VARA Nieuwe Media met een bijzondere mobiele applicatie voor Giel. Een applicatie waarmee je op je iPhone of Android toestel alles van Giel live en on demand kan horen en zien. Het echte bijzondere van deze applicatie is dat je ook live met Giel kan meekijken. Op het moment dat Giel denkt “dit willen mijn volgers vast zien” gaat hij live met zijn telefooncamera en krijg je als gebruiker een ‘push notification’. Als je vervolgens aangeeft dat je live wil meekijken zit je op de eerste rij. Of hij nu op een rode loper show in Amsterdam is, in een redactievergadering zit of een ei aan het bakken is… Dichter op een personality kan je niet zitten. Vorige week hebben Giel en ik deze applicatie uitgelegd tijdens de VARA-perspresentatie. Het fragment waarin we dit uitleggen kan je hier kijken:

We zijn inmiddels zo ver dat we in de testfase zijn beland en die is bijna afgerond. Volgende week gaat Giel zelf in een gesloten omgeving aan de gang en de boel finetunen. Als dit allemaal goed mag gaan, moeten we eind september / begin oktober live kunnen zijn in de iTunes store en de Android market.

Om dit wachten te verzachten heb ik alvast wat sneak peeks. Let op: dit zijn dumps van de testversie dus volgorde van menu’s, icoontjes en andere designonderdelen veranderen allemaal nog. Maar dan heb je in ieder geval al een idee van hoe het er uit komt te zien (dubbelklik om te peeks te vergroten).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 01, 2010

// The Wilderness Downtown

Wat een extreem gaaf Chrome Experiment: The Wilderness Downtown.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 1 van 2 pagina('s)  1 2 >