Life Files of...


Tuesday, June 30, 2009

// Triple-IT in het FD

Interview met onder andere Schalk Stalman van Triple-IT in het FD vandaag.
Mooie projecten gedaan met hun bij Talpa en binnenkort dus misschien ook bij de VARA (zie interview). Overigens is laatste nog onder voorbehoud in verband met financiering.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, June 24, 2009

// Radio Kassa - Uitzending 40

Het is weer woensdag. Tijd voor een media update… Vandaag praat ik om 16.20 uur op Radio 1 over een revolutionair surfplank ontwerp, simpel 3D films maken, een beetje eye-candy en Wimbledon:

- Meesterlijke Gadget van de week: de surfplank, Apple-style!
- Simpel, via tekst, een 3D film maken...
- Wimbledon betaald of gratis online kijken via pc of mac? Lees dit en dit.
- Schitterend nieuw apparaat: de Sprintcamera 3 HD. In deze professionele camera zit een geintegreerde HD Ultra Slow Motion Systeem. Wat dat oplevert? Zie onderstaande video. Heuse eye-candy:

De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, June 23, 2009

// Surfen… Apple-style!

De Zweed Thomas Meyerhoffer verruilde begin jaren negentig zijn Scandinavische thuisland voor de warme stranden van Californie. Naast dat hij hier goed kon surfen (later meer hierover) kon hij vanaf dat moment zijn professie als designer botvieren bij Apple. In de tijd dat hij voor Jobs werkte werd hij een grote design-meneer en was hij mede verantwoordelijk voor de eMate en de zeer succesvolle, kleurrijke iMacs van eind jaren negentig. Na Apple ging hij zelfstandig verder als ontwerper voor grote en innovatieve bedrijven als Sony, Nike en Scott. Ook recente projecten onder zijn eigen naam zijn heuse designstukken zoals bijvoorbeeld de internetradio Chumby...

Dan terugkomend op het surfen. Meyerhoffer heeft nu de surfplank drastisch onder handen genomen. En dit allernieuwste project, waar hij vier jaar mee bezig is geweest, kan misschien zelfs een heuse aardverschuiving veroorzaken in de surfwereld. De vorm is al bijzonder, maar ook de resultaten. Momenteel wordt er flink mee getest in Australie. In Bells Beach om precies te zijn. Een plek waar ik ook nog eens heb mogen bivakkeren. Meer hardcore surf dan Bells Beach kan je niet krijgen. De komende maanden zal dan ook duidelijk moeten worden of dit design daadwerkelijk een verandering teweeg gaat brengen en surfers ‘m adopteren…

Thomas houdt van dit alles een weblog bij met alle bevindingen, tests en lanceerdata. Het board is ook al echt in productie en wordt door het Australische bedrijf Global Surf Industries (uit Manly beach, ook zo’n plek waar iedereen echt een keer in zijn leven geweest moet zijn) gedistribueerd. Prijs is op aanvraag en weet dat er slechts een gelimiteerd aantal van voorradig zijn. Voor meer foto’s klik hier.

Nu snap je misschien waarom de eerste iMac, van Meyerhoffer hand, Bondi Blue heette…
[woensdag in Radio Kassa meer hierover]

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, June 22, 2009

// Wimbledon 2009 digitaal, ook voor op de mac!

En jawel! Ik heb de boel aan de praat (zie vorige post)

Kwestie van Safari, Flip4mac (zorg voor de laatste versie), Quick Time Pro en Flash 10.
En hoppakee!

UPDATE: OOK NET5 ZENDT (EEN DEEL) VAN DE WEDSTRIJDEN ONLINE UIT. GRATIS! GOEIE ACTIE.
Ze doen dit via Silverlight, dus met meer info dan de officiele (betaalde) player.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, June 21, 2009

// Wimbledon 2009 digitaal, maar niet voor mac?

Zeker digitaal is de tenniswereld de afgelopen jaren flink veranderd. De ATP Tour heeft online flinke stappen gemaakt en de Grand Slam toernooien proberen de laatste jaren ook allerlei nieuwe (video) business cases uit. Ik schreef anderhalf jaar geleden dit stuk al over de Australian Open.

De digitale Grand Slam voorloper, Wimbledon, gaat morgen weer van start en ook de organisatie pakt getrouw weer flink uit. Bekende onderdelen als iPhone apps, fanbooks, online radio, foto’s en VOD’s zijn natuurlijk de komende twee weken rijkelijk aanwezig. Alsmede de betaalde videodienst waarmee je online via 6 streams niets hoeft te missen. In 2006 zijn ze hiermee voorzichtig begonnen en ik wil graag ervaren hoe ver ze in 2009 zijn. Heb dus beschaafd 30 dollar betaald om te bezien hoe zij het dit jaar aanpakken. En of er nieuwigheden toegevoegd worden.

En dan begint de ellende: ondanks dat er duidelijk op de site staat vermeld dat deze dienst zowel voor PC als MAC is, blijkt na betaling en activatie van mijn live-abonnement toch dat ik als Apple gebruiker er niet op kom. Hetzelfde geneuzel als altijd: je moet internet explorer 6.0 hebben (en voor MAC is er nooit een hogere versie van IE uitgebracht dan 5.2), windows media player (want DRM) en Flash Player 10. Je zou verwachten dat de laatste twee eisen moeten lukken. Via Flip4mac moet je kunnen kijken (als de DRM niet te ‘nieuw’ is) via je QuickTime (pro) en flash player 10 heb ik er natuurlijk op staan. FAQ’s geven vooralsnog weinig hoop. Die zeggen doodsimpel dat het voor een mac gewoon niet werkt. Lekker dat je dat pas zegt na betaling.

En nu? In principe zou je als abonnee nu al moeten kunnen testen, maar ik hou nog steeds zwart beeld. Toch ga ik er met mijn positieve inborst vanuit dat het me lukt met Flip4mac, een DRM-oplossing en een geschikte browser om de boel aan te praat te krijgen op mijn Macbook Pro. Het blijft dus wel even afwachten tot de beelden echt goed doorkomen om te kunnen testen. Dus laat Wimbledon maar snel beginnen, niet omdat ik nou zo zit te trappelen om de openingswedstrijd Lu - Federer, maar omdat ik deze betaalde videodienst ook werkend wil krijgen voor mac-gebruikers. Fora geven me overigens weinig hoop…

Ook al is de kans klein, als ik het aan de praat krijg vind je het hier. En alle ander bevindingen over deze video business case vind je natuurlijk ook op edwinvalent.nl.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Film op Vaderdag

He lekker. Vaderdag… Ik ga de hort op met mijn dames. Maar wil je als vader vanwege de regen vandaag lekker met je kroost op de bank onderuitzakken, dan moet je echt deze site checken:
24 films om te kijken op Vaderdag.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, June 20, 2009

// TV - Nurse Jackie

Ik kijk altijd met veel interesse naar wat er allemaal op tv-gebied gebeurt in Azie en Amerika. De laatste tijd kwam ik op beide continenten maar teleurstellend weinig echt leuke dingen tegen. Crisis komt klaarblijkelijk in vele vormen. Toch heb ik nu een serie gespot (2 weken geleden in Amerika in premiere gegaan) die weer eens positief opvalt: Nurse Jackie.
Deze tv-serie die hangt tussen drama en zwarte comedy wordt in zijn geheel gedragen door Edie Falco. Jazeker, Carmela Soprano van de Sopranos. Falco speelt een zuster in een New York’s ziekenhuis die er soms een onorthodoxe manier op na houdt om haar patienten te helpen. Toch kan je zeggen dat ze probeert goed te doen. Zo goed als ze in haar werk is, zoveel moeite heeft ze met haar prive-leven. Naast een gezinsleven, houdt ze er ook een heuse drugsverslaving op na, rommelt ze met een collega en wil ze ook nog wel eens iets ritselen zodat patienten ongewild donor worden. Laten we het er maar op houden dat ze een goed mens is met slechte eigenschappen. Een rol die Falco zeer geloofwaardig neerzet. Opvallend, want in een interview dat ik las in TV Guide gaf ze aan dat ze Nurse Jackie nog niet helemaal doorgrond heeft. Daar is niets van te merken.

Nurse Jackie on Showtime

Deze serie komt misschien wat minder onder je aandacht omdat hij niet uitgezonden wordt via een van de grote TV-netwerken, maar via Showtime. Voor zover ik weet komt deze serie (nog) niet naar Nederland.

Mijn enthousiasme wordt overigens in grote mate gedeeld. De meeste reviews zijn overwegend positief.
Enkele reviews vind je hier: NYTimesHuffpostTVaddictTv.com

Om de smaak te pakken te krijgen, bezoek Sho’s site of check deze video:

Ik heb er in ieder geval eindelijk weer een serie bij die ik met plezier blijf volgen…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, June 18, 2009

// Hatebreed @ Melkweg

Het lijkt wel feest deze week, want vanavond ben ik wederom te vinden in de Melkweg. Daar staat namelijk metal en hardcore grootheid Jamey Jasta met zijn band Hatebreed. Dat wordt op zeker een ruig festijn. Opwarmen is hiervoor amper nodig, maar toch… here we go:Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, June 17, 2009

// Radio Kassa - Uitzending 39

Vandaag praat ik om 16.20 uur op Radio 1 over een anonieme bittorrent-client, Runpee, twitteren op je commodore 64 en natuurlijk is er een gadget van de week:

- Bittorrent is de manier om grote bestanden zoals films, muziek, games en software binnen te halen. Niet voor niets dat het internetverkeer voornamelijk bestaat uit torrentverkeer. Alleen zijn de huidige torrent-clients niet anoniem. Maar nu is er Bit Blinder, een anonieme surf en torrent client die net in private beta is gelanceerd;
- Runpee is hilarisch en eigenlijk ook best handig. Deze site geeft namelijk aan, voor een beperkt aantal films, wanneer je in de film naar het toilet kan gaan en voor hoe lang. Bij terugkomst vertelt hij dan in een paar zinnen wat je gemist hebt…
- Twitteren op je Commodore 64. De Belg Van den Brande legt uit hoe je dat doet
- Gadget van de week: je huisdieren op afstand voederen en kijken of ze het ook daadwerkelijk op eten. Voor 300 dollar kan je het op je eigen huisdier uitproberen.

De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, June 16, 2009

// Vanavond Suicidal Tendencies @ Melkweg

Natuurlijk ben ik vanavond in de Melkweg te vinden. Daar staat namelijk de band Suicidal Tendencies! Oftewel een stukje muziekgeschiedenis gevangen in een optreden.
Mike Muir en consorten domineren namelijk al 28 jaar de Californische funk-trashmetal. Ze hebben klassiekers te over en zelfs het nieuwe werk is goed… Lijkt me een opmaat naar een perfecte muziekavond. Het is alleen te hopen dat hun leeftijd hun geen parten speelt…

Als opwarmertjes:Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, June 13, 2009

// Tokyo

Tuurlijk mag ik niet zeuren om vakantie, aangezien ik net terug ben van een verblijf van een maand in New York City. Maar Tokyo staat al een tijd hoog op mijn lijst en kijkend naar deze (HD) video’s mag de trip daar naar toe echt niet lang op zich laten wachten…En daarbij, als Mos Def het daar diggt dan moet de flow er goed zijn…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, June 10, 2009

// PRIMEUR: Mad Men nu al online te bekijken

Leuk nieuws: vandaag hebben we een heus primeurtje!
De Amerikaanse successerie Mad Men klinkt je vast al bekend in de oren. Deze met prijzen overladen tv-hit over de New Yorkse reclamewereld in de jaren zestig komt (eindelijk) naar Nederland. Op 17 juni kan je eerst bij de VARA op Nederland 2 de ‘making of…’ zien en vervolgens gaat het dan op 24 juni echt van start.. Maar dat is niet de primeur.

Wij hebben het voor elkaar gekregen (en trust me, dat was niet eenvoudig) als Afdeling Nieuwe Media om de eerste aflevering van Mad Men vanaf vandaag twee weken lang gratis aan te bieden via madmen.vara.nl. Integraal, geen reclame en met ondertiteling!
En om het nog mooier te maken; de gehele aflevering mag je ook gratis meenemen en embedden op je eigen site of op je profielpagina’s (mocht je dat willen):


Het was wel een stap te ver om vervolgens alle afleveringen aan te bieden, maar wie weet lukt dat de volgende keer. Als extra hebben we de komende weken wel op madmen.vara.nl webonly video’s van Bekende Nederlanders die idolaat zijn van Mad Men. De eerste video is met schrijver Kluun:

 


En dat Mad Men verslavend werkt kan ik onderstrepen, ik zit al weer in seizoen 2.
Dus kijken!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Radio Kassa - Uitzending 38

Vanuit de Hilversumse studio praat ik deze week op Radio 1 om 16.20 uur over de BBC iPlayer, EpixHD, lichtshows in je fietswielen en dailymugshot.com:

- Elke dag neem je een foto van jezelf en Dailymugshot doet de rest. Resultaat: leuke widget. Voorbeelden vind je hier en hier.
- Gadget van de week is met recht Monkeyletric.com. Dit is een systeem van LED-lampjes dat je aan je spaken vastmaakt. Deze LED lampjes samen kunnen allerlei 3d-vormen aannemen. Je kan er echt elke symbool of tekst in zetten. Of het nu je naam is, het logo van je favoriete voetbalclub of een foto van Felix Meurders. Alles kan!
- BBC iPlayer binnenkort niet alleen meer voor Groot-Britannie, maar voor iedereen.
- EpixHD.com is het antwoord op HULU vanuit de filmgiganten Studio Paramount, Lionsgate en MGM Studies
- PRIMEUR! Bekroonde Amerikaanse serie Mad Men (aflevering 1) twee weken eerder online dan de uitzending op tv (24 juni).

De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, June 09, 2009

// Van FLAC naar AIFF…

Beetje een nerdy onderwerp, maar iedere Apple gebruiker loopt er wel eens tegenaan: je moet een FLAC audiobestand omzetten naar een format dat je iTunes en iPod wel lekker vreet. De grap is dat er genoeg programma’s voor PC-gebruikers zijn die dit klusje klaren, maar voor Apple adapten is de keus een stuk minder ruim. Een hele fijne is Switch OS X. Nadeel is alleen dat dit een betaalde applicatie is. En als je niet al te vaak FLAC bestanden omzet in AIFF of WAV is dat misschien zonde van het geld. Vandaag toevallig een gratis alternatief ontdekt: XLD. Just so you know…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, June 02, 2009

// Radio Kassa - Uitzending 37

Deze keer weer vanuit Nederland. In plaats van studio Hilversum, zit ik vandaag in Desmet studio’s Amsterdam. Heb toch geen ritme meer, dus da’s niet erg.
Deze week praat ik op Radio 1 om 16.20 uur over een op handen zijnde zoekmachine oorlog, gratis iPhone verstrekking in Japan en een muggengadget:

- Er borrelt van alles in de zoekmachine wereld. Heeft Microsoft met BING nu echt een antwoord op Google? De eerste reacties op de gisteren gelanceerde ‘beslissingsmachine’ zijn in ieder geval erg positief.
- Alternatieve zoekmachines:
* Cuil.com
* Mahalo.com
* Gigablast.com
* Melzoo.com
En lees ook dit aardige artikel van Fisserman op Cultblender.
- Gratis iPhones voor studenten in Japan
- De muggengadget

De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 1 van 2 pagina('s)  1 2 >