Life Files of...


Monday, January 05, 2009

// Mijn lijsten van 2008: de 10 beste films

Vandaag de laatste lijst uit de serie ‘Mijn lijsten van 2008’. Dit zijn de tien beste films die ik het afgelopen jaar gezien heb. Alle films uit deze top 10 zijn uitgekomen in 2008 (The Fall was in Amerika in 2006 al uitgebracht; maar in Nederland pas in mei 2008).
Voor het gemak heb ik het genre erachter gezet. Mijn recensies van deze films vind je hier, net als alle andere recensies van films die ik in 2008 gezien heb.

Mijn 10 Beste Films van 2008:
1. There Will Be Blood (drama)
2. The Dark Knight (actie)
3. Lars & The Real Girl (arthouse/comedy/drama)
4. No Country For Old Men (thriller)
5. The Fall (arthouse)
6. Into the Wild (bio)
7. Before The Devil Know You’re Dead (actie)
8. Forgetting Sarah Marshall (comedy)
9. The Bank Job (‘simpele’ actie)
10. Taken (actie)

Mochten er overigens films in deze lijst staan die je nog niet gezien hebt, dan heb je bij deze gelijk een goed voornemen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Goede voornemens

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook nieuwe voornemens. Vaak blijft het bij halfslachtige intenties die, nadat de kater van oud en nieuw verdwenen is, al weer vergeten zijn. Oftewel voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben om hun doelen te bereiken kan stickk.com uitkomst bieden. Deze website, gemaakt door Yale University, moet ervoor zorgen dat jij je voornemens dit jaar wel haalt. Hoe? Door een contract met jezelf aan te gaan. Je zet bijvoorbeeld geld op het voornemen en als je het niet haalt dat ben je je geld kwijt (gaat overigens naar een goed doel). Blijkt aardig te werken; want redelijk wat mensen zijn hierdoor bijvoorbeeld van het roken afgekomen…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, January 03, 2009

// Lexy.com: podcasts - maar dan anders

In Amerika is er een nieuwe dienst: Lexy. De makers denken hiermee podcasts sneller bij jou, de gebruiker, te krijgen. Alvorens ik Lexy toelicht, ff voor mensen die niet aan podcasts doen een korte uitleg.
Stel je hebt je geabonneerd op een NY Times podcast. Dan betekent dit dat je nu via je iTunes of RSS-reader deze downloadt en vervolgens deze op je computer afspeelt of doorzet naar je mp3-player. Sommige mensen vinden dit omslachtig, ik vind het wel meevallen.

Hoe vliegt Lexy het dan aan? Je maakt via Lexy.com een account aan; je stelt een playlist samen met de podcasts die je wilt horen en als je dan naar je podcasts wilt luisteren moet je niks in je iTunes slepen, downloaden of je mp3 speler te pakken. Het enige dat je dan moet doen is een telefoonnummer bellen met je mobiel (415-692-4933 - alleen voor Amerikanen) en je hoort gelijk je playlist met de meest recente podcast als eerste. De dienst is gratis (afgezien van je belminuten natuurlijk) en je playlist is daarnaast ook via het web te beluisteren. Je hebt nog allerlei extra functionaliteiten die je hier vindt.

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd tot dat iemand in Nederland heil in dit idee ziet. Tot die tijd red ik me overigens makkelijk met mijn nieuwe iPod.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, January 02, 2009

// Mijn lijsten van 2008 :: De beste TV-series

Vandaag ga ik weer verder met het jaar 2008 af te sluiten en wel door mijn Top 5 van favoriete TV-series van dit jaar op te sommen. Ook deze lijst was relatief makkelijk te maken, vooral de nummer 1 stak er met kop en schouders boven uit: de geweldige Koreaanse serie “The First Shop Of Coffee Prince”. Alleen te bekijken via torrent, want buiten Azi? is ‘ie nog niet op tv geweest. In Zuid-Korea werd deze serie in de 2e helft van 2007 uitgezonden. Mega-succes. Internationaal is hij pas in 2008 uitgekomen, daarom staat Coffee Prince in dit jaarlijstje.

Verder ben ik dit jaar verslaafd geraakt aan de comedies How I Met Your Mother & 30 Rock. Vooral de waardering voor de laatst genoemde wordt breed gedragen. De serie met ‘de vrouw van 2008’ Tina Fey wint de ene prijs na de andere (al blijft het lastig om 30 Rock te bekijken zonder aan Sarah Palin te denken). How I Met Your Mother is (nog) niet te zien in Nederland. 30 Rock gelukkig wel; dagelijks via Comedy Central.

Op drie in mijn lijst staat Fight Quest (te zien in Nederland via Discovery Channel). Een topdocumentaire over twee Amerikanen die de wereld rondreizen om zich lokale vechtkunsten te laten aanmeten. Zij hebben zelf een vechtachtergrond en kunnen zich soms meer dan aardig weren tegen de lokale toppers. Mijn vechtsport-hart gaat door deze serie in ieder geval een stuk harder kloppen.

Tot slot de mooie, sfeervolle serie over een New Yorks downtown reclamebureau uit de jaren 60 getiteld Mad Men. VARA gaat deze serie overigens dit jaar uitzenden.

Resumerend,
Mijn TOP 5 TV-series 2008:
1. The First Shop Of Coffee Prince
2. How I Met Your Mother
3. Fight Quest
4. 30 Rock
5. Mad Men

:: The First Shop Of Coffee Prince

:: How I Met Your Mother

:: Fight Quest

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Radio Kassa - Uitzending 18

ALLEREEST BESTE LEZERS, KIJKERS EN LUISTERAARS: DE BESTE WENSEN VOOR 2009!

Dat gezegd hebbende… eerst een aankondiging voor een extra uitzending, vandaag, van mijn mediarubriek in Radio Kassa. Waarom? Om ons alvast te verlekkeren aan de mediadingen die dit jaar komen gaan, want in 2009 heeft de mediawereld weer van alles in petto. Om dit medialandschap te schetsen is 10 minuten eigenlijk veel te kort; maar ik ga toch proberen in deze gezette tijd met de volgende onderwerpen en voorspellingen om 16.10 op Radio 1 2009 al enigszins in te kleuren.

Waar ga ik het over hebben?
- Komt de concurrentie voor de iPhone van Sony?
- Gerucht: Apple komt met 3D schermen voor al hun computers
- Echt vette, futuristische computerschermen moeten komen van Oblong.com - Zien is geloven (zie video in dit bericht)
- In 2009 veel focus op online tv kijken bij alle Nederlandse omroepen. Ik heb een rondje gebeld naar de mediaverantwoordelijken van de Nederlandse omroepen en het is duidelijk: in 2009 willen ze allemaal het publiek verslaafd maken aan online tv kijken. SBS gaat de beta-versie van programmagemist.nl in 2009 verder professionaliseren / De publieke omroep komt eind januari met een nieuwe player (die binnenkort te zien is via testlab.omroep.nl) / De publieke omroep zal vanaf 7 januari alle tv-uitzendingen 10 minuten na afloop online aanbieden / RTL gaat verder met de zeer geslaagde site RTLgemist.nl (zeker qua beeldkwaliteit de trendsetter binnen Nederland)
- Video vinden op internet is nog steeds geen sinecure. Raar natuurlijk dat video via search engines nog zo lastig te doorzoeken zijn. Viewdle biedt in 2009 (misschien al) uitkomst. Kijk die demo!


De uitzending van Radio Kassa vind je kort na 16.30 uur hier.
Alleen mijn onderdeel beluisteren doe je hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 2 van 2 pagina('s)  <  1 2