Life Files of...


Monday, September 29, 2008

// Iconoclasts

Weer zo’n (documentaire) serie waarvan je niet begrijpt dat nog geen Nederlandse tv-zender deze rechten heeft gekocht: Iconoclasts.
Iconoclast is een Sundance Channel serie die per aflevering twee bekende, creatieve visionairs met elkaar laat praten over het leven, inspiratie, kunst, hun werk of wat dan ook. Er zijn nu drie seizoenen (met per seizoen 6 afleveringen) geweest en op 16 oktober gaat seizoen 4 in premiere. In dit nieuwe seizoen zijn dit de (indrukwekkende) koppels:
- Richard Branson (enterpreneur) - Desmond Tutu (activist)
- Edward Ruscha (artist) - Stella McCartney (designer)
- Jon Favreau (director) - Tony Hawk (skateboarder)
- Wyclef Jean (musician) - Venus Willams (tennis player)
- Clive Davis (producer) - Bill Maher (comedian)
- Cameron Sinclair (architect) - Cameron Diaz (actor)

Helaas: wanneer je niet in Amerika woont is er moeilijk (legaal of illegaal) aan te komen, dus je moet het (vooralsnog) doen met fragmenten op YouTube.

vorig seizoen: Eddie Vedder / Laird Hamilton

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Lancering HumorTV.nl in VARA Gids

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 24, 2008

// Radio Kassa - Uitzending 5

Veel digitaal en mobiel nieuws deze week. Het wordt daarom om 16.15 uur gas geven in deze volle rubriek. Ik heb het straks in Radio Kassa op Radio 1 onder andere over:

- FEBO Mobiel: je verzint het niet, maar bij de FEBO op de Amsterdamse Arenaboulevard kun je Telfort Prepaidtelefoons uit de muur trekken, gewoon, naast de kroketten en frikandellen. Deze test duurt tot 17 oktober. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er met een mobiel weggaan ipv een kroket… [meer info]
- Condomcondom.org: Interessant case van BBC World Trust Service. Zij hebben via deze site een ringtone gelanceerd die bedoeld is om safe sex in India te stimuleren. Er zijn momenteel namelijk 2,5 miljoen HIV-pati?nten in India en het condoom gebruik is nog niet optimaal. Daarom heeft de BBC deze site + ringtone gelanceerd. En je mag het nu al een succes noemen: 300.000 keer is de ringtone gedownload en de site is al 2 miljoen keer bezocht.
Overigens is het volgens mij een primeur dat een ringtone ingezet wordt om een maatschappelijk- of gezondheidsprobleem te communiceren.
- Gadget, de Zihotch Retro. Een horloge die er uit ziet als een oude telefoon met draaischijf. Hij toont dan ook niet de tijd, hij vertelt de tijd. Het enige wat je moet doen, is via deze horloge bellen naar 117. Nadeel: hij wordt alleen nog maar geleverd met Japanse stem…
- Google-telefoon: wordt vandaag gelanceerd door Google & T-mobile om 16.30 uur via een live webcast. Gaat de iPhone het hier warm van krijgen?
- Hierisministerverhagen.nl: via deze website kan je de ‘hipste’ minister van dit moment volgen: Maxime Verhagen. Via Google Maps zie je waar hij is, je kan lezen wat ie doet en hij zit tegenwoordig zelfs te twitteren!
- PICNIC: we mogen weer

NB De uitzending vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// PICNIC

Vanaf 13.00 uur gaat PICNIC weer 3 dagen los…
Ik ga me morgen onderdompelen in het PICNIC-gebeuren. Mocht je er overigens niet fysiek kunnen zijn, je kan het ook live volgen via picnicnetwork.org.

 

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, September 22, 2008

// BMW Digitaal

Ik heb het hier al vaker gezegd: BMW begrijpt als een van de weinige grote adverteerders en mediabureaus dat internet echt een volwaardig (adverteer-)medium is. Ergo, zij gebruiken steeds minder en minder oude media en zetten hun advertentiegeld voor een groot deel in via internet. Terecht natuurlijk, want zodoende kunnen ze veel dichter, getarget (en goedkoper) op hun doelgroep zitten. Nu is vooral in Amerika deze radicale draai door BMW ingezet, maar ook in Nederland doet BMW mooie digitale dingen. Zo kan je vanaf vandaag meedoen aan de ‘interactieve proefrit’, dit alles om de lancering van hun nieuwe BMW 3 Series kracht bij te zetten… Goed bedacht // Goed gedaan (al toont ie in Safari niet al te lekker).

Update: bij Dutchcowboys meer achtergrondinfo

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, September 19, 2008

// iShares Cup in Amsterdam

Op dit moment vindt in Amsterdam, regelrecht voor mijn deur, de iShares Cup plaats.
Hieronder enkele kiekjes + video.

NB het team Alinghi gaat als een dolle. Ze wonnen net al voor de vierde keer deze middag…
 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 17, 2008

// Radio Kassa - Uitzending 4

Hulde! Mijn computer is gereanimeerd en heeft een nieuw hart gekregen (lees moederbord). Hierdoor heb ik een herboren MacBook Pro die weer loopt als een zonnetje. Bijkomend voordeel is nu dat al mijn notities voor deze uitzending gered zijn. Deze week heb ik het in mijn rubriekje voor Radio Kassa op Radio 1 (om 16.15 uur) dan ook over:

- Multimediaal keukenblad: eindelijk in productie genomen door Dekker Zevenhuizen en wordt volgende week gelanceerd op de Messe Ostwestfalen;
- Dots handschoenen: allereerst zijn deze handschoenen tegen de kou, maar ook om je iPod of touchscreen mobieltje goed te kunnen blijven bedienen. Door de metalen stipjes die op de handschoenen zitten kan je namelijk gemakkelijk clickwheels en touchscreens bedienen;
- Nederland staat in de Wereldwijde Top 3 qua landen met de beste breedbandverbinding (meer info)
- BeforeIdieIwantto.org: een digitaal anti-digitaal project.

NB De uitzending vind je kort na 16.30 uur hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, September 16, 2008

// Music (is) essential

Music makes the world go round, dus hoogste tijd voor een stukje muziekinspiratie.
Ik ben van de harde, brute platen. Maar dat niet alleen, mijn muzieksmaak is breder dan dat. Zo ben ik ook echt into strakke underground hiphop, frisse indie en het betere singer-songwriterswerk. In die volgorde dan ook een paar pareltjes.

// Saul Williams
Hij had allang de status van een Jimi Hendrix of een Lenny Kravitz moeten hebben:// Natalie Portman’s Shaved Head
Wicked indie. Een glimlach kan je niet onderdrukken:


// Emiliana Torrini
Deze IJslandse/Italiaanse dame heeft een patent op breekbaar. Haar nieuwe cd is net uit en dat is een aanrader. Alleen is er bij dit nieuwe werk nog geen videomateriaal. Daarom een oudje:


- Bruut extraatje -

// Bury Your Dead
En natuurlijk, omdat bruut blijft heersen, de bruutste track van dit moment (alleen audio) die ik de afgelopen week grijs gedraaid heb:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Pauw & Witteman Live

Vorige week zijn we succesvol live gegaan met de nieuwe site van Pauw & Witteman. Knap staaltje hard doorwerken, want in eigenlijk een te korte doorlooptijd hebben we er voor gezorgd dat VARA’s late-nightshow eindelijk een site heeft die het programma recht aan doet. Een site die bomvol staat met video. Live, on-demand of in stukjes. Suit yourself. En natuurlijk op jouw device naar keuze. Verder hebben we naast alle video’s al het bijbehorende nieuws, diverse (gasten)blogs (die nu nog via blogspot lopen, maar binnenkort dmv Wordpress ge?ntegreerd ontsloten wordt), een nieuwsbrief, de 5 minuten versie (via onze nieuwe flashplayer) en een archief die door nieuwe tagging beter doorzoekbaar is. Let wel op 2 dingen.
1) het archief zit er nog niet helemaal in, maar daar wordt de komende periode hard aan verder gewerkt
2) we zijn het proces van het vodcasten aan het versnellen zodat direct na uitzending deze al beschikbaar komt. Dit stuit nog enigszins op een paar politieke en infrastructurele issues. Die zullen snel opgelost zijn, maar dit kan er toe leiden dat de komende dagen de vodcast nog niet helemaal strak elke dag afgeleverd wordt…

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 10, 2008

// Radio Kassa - uitzending 3

Jawel. Het is weer woensdag en dat betekent radiodag! Deze week heb ik in mijn rubriekje voor Radio Kassa op Radio 1 de volgende onderwerpen:
- Apple - Mijn MacBook Pro heeft het gisteren begeven [stilte]

maar er is ook goed nieuws uit Apple-land te melden. Gisteren gaf Steve Jobs namelijk weer ??n van zijn befaamde keynotes. Deze kan je natuurlijk terugkijken. Een recensie vind je hier en hier
- Michael Moore - de film kan je vanaf 23 september hier kijken. Meer info over Michael Moore vind je hier. En op Blip.tv wordt de film tzt ook uitgezonden. (en wil je weten hoe je afgeschermde content uit Amerika kan kijken - check mijn vorige uitzending dan nog een keer)
- Bushnell Backtrack - Met deze sleutelhanger vergeet je nooit meer waar je auto staat. Deze gadget onthoudt namelijk waar jij je auto hebt geparkeerd op basis van GPS.
Niet vergeten te luisteren, straks om 16.15 uur Radio 1.

En oh ja, duim mee om er voor te zorgen dat mijn MacBook Pro ‘zijn operatie’ gaat overleven…
NB De uitzending vind je kort na 16.30 uur hier. Mijn rubriek alleen kan je hier beluisteren.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, September 05, 2008

// De Wereld Draait Door - Vodcast

Zoals beloofd komen we met de afdeling Nieuwe Media in dit nieuwe TV-seizoen niet alleen met een Pauw & Witteman vodcast, maar ook met een De Wereld Draait Door vodcast!
Deze is sinds maandag hier te vinden. De redactie is flink aan het tweaken en tunen om er een perfecte dienst van te maken. Dus abonneer je hier. Zodoende ben je dagelijks binnen 5 minuten bijgepraat over wat de hoogtepunten waren van DWDD.
NB Pauw & Witteman (inclusief de vodcast) begint maandag weer, hier later meer over…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, September 04, 2008

// Eerste NFL wedstrijd live op internet!

Ik kondigde het onlangs al aan… En binnen een paar uur is het dan eindelijk zover: dan streamt NBCsports.com haar eerste NFL game (vrijdag 03.00 AM Nederlandse tijd)
NBC biedt naast ‘beeld’ de volgende functionaliteiten:
- Live interactive broadcast: je kunt kiezen met welke camera je kijkt
- Picture-in-picture: de vier camera feeds kun je ook tegelijk kijken met picture-in-picture
- Expanded view: alle vier de streams kan je ook groot bekijken
- In-game highlights: je kunt tijdens de wedstrijd al hoogtepunten terugkijken
- Real-time commentary: analyses door NBC- en NFL-commentatoren
- Ask your question: live vragen stellen
- Player stats: en alle statistieken staan er ook bij…

Vet hoor. Meer info vind je hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, September 03, 2008

// Geen Uitzending Gemist?!

www.geenuitzendinggemist.nl

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Radio Kassa - uitzending 2

Zonet had ik het in de wekelijkse mediarubriek van Radio Kassa (op Radio 1 - 16.20-16.30 uur) over de volgende onderwerpen:
- Amerikaanse tv-zenders zetten tegenwoordig (bijna) alles online, af en toe zelfs in HD-kwaliteit. Probleem is dat deze websites alleen toegankelijk zijn voor mensen die zich in Amerika bevinden. Je kan deze blokkade met Hotspot Shield omzeilen… Hiermee trakteer je jezelf op een avondje Amerikaanse TV!
- Google Chrome: vandaag lanceert Google zijn eigen webbrowser, Chrome genaamd. PC-gebruikers kunnen hier de beta-versie downloaden (Linux en Apple mensen moeten nog even geduld hebben). En hier lees je meer over de lancering.

NB De uitzending terugluisteren kan hier. Wil je alleen mijn rubriekje horen? Klik hier.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Interview Emerce

“Heel VARA moet crossmediaal worden” op Emerce.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 1 van 2 pagina('s)  1 2 >