Life Files of...


Tuesday, January 29, 2008

// We hebben gewonnen!

Ik val met de neus in de boter. Vorig jaar pakte ik met Lotte.tv en Dewedstrijden.tv (Talpa) net naast de prijzen. Nu, net 2 maanden koud bij de VARA aan de slag, hebben we de UPC Multimedia Award met Kassa te pakken! Terecht, want de afgelopen jaren heeft de VARA van Kassa een uiterst succesvol crossmediaal format gemaakt. Zo bestaat het format uit diverse tv-programma’s (voor diverse doelgroepen), het succesvolle themakanaal Consumenten TV, een zeer uitgebreide website, een erg goed lopende nieuwsbrief en tot slot een radioprogramma: Radio Kassa. Driewerf hoera dus!

De uitreiking van deze Beeld & Geluid Awards waren overigens in besloten kring met (wederom) weinig media-aandacht. Jammer. Hilversum Best zendt wel 18 keer een samenvatting uit vanaf 1 februari. Voor wie niet kan wachten biedt m’n Nokia uitkomst:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, January 23, 2008

// Hema online

Hema weet zich altijd als fris en semi-hip te presenteren. Ook online. En sinds kort hebben ze hun webshop uitgebreid. Om dit kenbaar te maken hebben ze een geniale viral bedacht.
Moet je zien!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, January 16, 2008

// NOS embedded player

De NOS heeft een nieuwe mediaplayer gelanceerd (overigens gemaakt door een oud Talpa-collega) waarmee je vanaf vandaag alle NOS video items kan embedden op je weblog. Een mooi initiatief wat bij grote gebeurtenissen vast flink gebruikt gaat worden. Misschien internationaal gezien niet zo’n nieuwigheid, maar nationaal zeker wel. Ik ben er in ieder geval erg van gecharmeerd. Oordeel zelf:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, January 15, 2008

// Macbook Air op Stevenote

Vandaag weer een Apple Keynote van Steve Jobs. Waarschijnlijk wordt het meest opvallende de nieuwe telg in de laptop-familie; de ultradunne Macbook Air (preview).
Volg het vanaf 18.00 uur live, live, live of live.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, January 06, 2008

// Overpeinzing

Tegenwoordig abonneer je jezelf gewoon op het leven van een ander.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, January 03, 2008

// We want your digital money

De afgelopen twee maanden waren de populaire late night shows van Jay Leno en David Letterman niet te zien vanwege een grote staking van Amerikaanse scenarioschrijvers en redacteuren. Hierdoor zijn niet alleen deze populaire talkshows ‘offline’, maar ook de opnames van films en grote series zoals 24 en Ugly Betty zijn compleet tot stilstand gekomen. De insteek van deze grootschalige staking is dat de scenaristen een financi?le compensatie eisen voor de distributie van films en series op mobiel, internet en dvd’s.
Jay Leno heeft een ‘oplossing’ gevonden en David Letterman is er uit met de vakbonden (mede omdat hij ze uit eigen zak betaalt). Leno en Letterman zijn deze week dus weer begonnen.

Maar deze materie is natuurlijk niet een Amerikaans dingetje. Op zeker dat deze discussie in 2008 ook in Nederland los barst (als dat niet al gebeurd is). In Nederland zijn het dan niet de scenaristen die zich ‘benadeeld’ voelen, maar zijn het voornamelijk de presentatoren, productiehuizen en acteurs die denken geld mis te lopen. Zeker voor internet en digitale kanalen hebben bijvoorbeeld cabaretiers angst ontwikkeld. Want zullen digitale herhalingen of ‘on demand’ beschikbaar stellen er niet voor zorgen dat er minder dvd’s verkocht worden?
Ik durf (nogmaals) te stellen dat dit niet zo is. Het gaat om ‘het merk’. In eerdere posts heb ik al aangegeven dat het kannibaliserende effect, waar omroepbazen en acteurs zich altijd op beroepen, echt een broodje aap verhaal is. Ik heb genoeg pilots gedaan om dit te kunnen onderschrijven. Ergo: extra uitzendingen en uitingen zorgen alleen maar voor meer verkoop en ‘rumour around the brand’.

Daarom ben ik blij dat sinds 1 januari ook de online kijkcijfers meegenomen worden in de overall kijkcijfers van een programma. Want hierdoor zullen bijvoorbeeld cabaretiers veel sneller geneigd zijn om hun show (tijdelijk) online aan te bieden (zoals we bij de VARA nu doen). Je merkt dat ze niet meer tegen zijn, maar erg voor. Natuurlijk wel onder nieuwe condities, maar als het goed is voor het succes van de cabaretier in kwestie, dan kom je er financieel/contractueel ook wel uit.
En het mooiste van deze nieuwe cijfertelling vind ik nog wel dat digitale media nu echt serieus wordt genomen in alle geledingen van een omroep. En terecht natuurlijk.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, December 31, 2007

// Happy New Year

De beste wensen mensen!
En vergeet niet: ook in 2008 komen de kansen vanuit jezelf!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Jaaroverzichten

2007 kan bijna de geschiedenisboeken in, dus ook op edwinvalent.nl is het dan de hoogste tijd voor ‘de lijstjes’. Vandaar:
- Jaaroverzicht film en tv
- Jaaroverzicht muziek

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, December 25, 2007

// Interview in Emerce

Suzan Borst van Emerce interviewde mij over Talpa en de VARA… lees hier

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, December 24, 2007

// Australian Open en betaalde content

Omdat ik bij Talpa samen met collega Marcel het concept van DeWedstrijden.tv bedacht en mede opgezet heb (een unieke voetbalwebsite waar je o.a. *gedeeltelijk betaald* live kon kijken naar bijna alle Europese topwedstrijden, persconferenties en interviews), kijk ik nog steeds met veel interesse naar wat er gebeurt met sport en online betaalde content. Want wie pakt de handschoen van Talpa op? Tot nu toe gebeurt er weinig. Maar de Australian Open zet binnenkort een heldhaftig stapje.

Over 20 dagen start namelijk de Australian Open 2008 en lanceert Tennis Australia een broadband tv channel. Je kan met deze betaalde dienst tot zes banen live volgen, maar ook (live) naar persconferenties, interviews en hoogtepunten kijken. Aangezien de Australian Open nog vast zit aan een contract met een lokale zender (Seven) is deze betaalde dienst slechts beschikbaar in landen waar geen ‘broadcast agreement’ met afgesloten is (denk aan China, Zuid Amerika en het Midden Oosten). Dit kost voor 2 weken ongeveer 35 AUD (=22 euro). Interessant dat zij kiezen voor een abonnementsvorm, terwijl gebleken is (en ik zelf ondervonden heb) dat pay-per-view op internet toch makkelijker aan de man te brengen is. Want hoeveel moet je bijvoorbeeld betalen als je na een week toegang wil tot deze dienst? Voor alle landen die niet van deze dienst gebruik kunnen maken (inclusief Nederland), is er overigens wel een gratis on demand channel met voornamelijk hoogtepunten en ‘off-court’ video reportages.

De manager van Tennis Australia, John Clark, ziet het dit jaar voornamelijk als een promotietool. Maar over drie jaar wordt het (financieel) knallen denkt hij. John Clark: “It won’t be a significant revenue stream in the short term but in the long term the internet will become a complement to TV and pay-TV. If we make $10,000 or $20,000 in the first year, fantastic!”

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, December 21, 2007

// Eyecandy

Talent komt in vele vormen. John Schlemmer, een jonge webdesigner, maakte voor een schoolprojectje dit nummer + videoclip. Oh ja, het was ook nog eens zijn eerste Adobe After Effects projectje.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, December 11, 2007

// Click & Buy in video

Hier hebben heel wat partijen zich de afgelopen jaren op stuk gebeten: klikken op producten in streaming video. De toepasbaarheid en voordelen daarvan zijn evident. MSNBC.com is in deze materie weer een stapje verder gegaan. Check deze shop hier en click eens raak.
De shop is gemaakt in samenwerking met Microsoft. Zij hebben hiervoor hun nieuwe technologie ingezet: de Microsoft Video Hyperlink Technology. Ze zijn er al volop mee bezig, maar als ze deze technologie nog verder uitdiepen kan dit een flinke impact hebben over hoe wij (internet)video gaan gebruiken in de toekomst…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Mobiele content krijgt impuls door iPhone

Opvallend toch; jarenlang lieten contentpartijen het medium mobiel behoorlijk links liggen, maar door de komst van de iPhone zijn Amerikaanse bedrijven ineens ‘eager’ om hun content wel goed op jouw mobiel aan te bieden. V??r de iPhone hadden sommige Amerikaanse sites wel een aparte mobiele site, maar dat mocht meestal geen naam hebben. En als er al een site was, had je negen van de tien keer de pech dat net jouw telefoon de site niet goed kon tonen.

Toen kwam de iPhone.

Nu willen grote Amerikaanse bedrijven ineens volledig op de iPhone aanwezig zijn en hebben ze goede en correcte sites, speciaal gemaakt voor de Apple gadget. Mocht je een ander toestel hebben, heb je nog steeds pech. Maar heb je een iPhone, dan is heel de Amerikaanse online wereld onder je duim aanwezig. Noem ze maar op: Facebook, Google, CBSnews... Mooi hoe de prioriteit ineens kan veranderen door een hype. Het lijkt wel Second Life. Eens kijken wat er gebeurt als begin 2008 de iPhone in Nederland landt…

Hoe het ook zij, ik ga iig niet iPhonen, want binnenkort krijg ik dit ‘touchstaaltje’.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, December 05, 2007

// De Tien Beste Platen van 2007

Lekker op tijd: hierbij post ik mijn Beste Tien Platen van 2007. Het is een afwisselende lijst geworden met diverse stijlen; het schiet van hard naar zacht en van ronkende gitaren naar bonkende beats. Op zeker zit er een plaat bij die jou kan bekoren. Voor het gemak kan je zie hieronder allemaal beluisteren (sommige songs zijn volledig, sommige zijn 30 seconden). Als je meer over de platen wilt weten: mijn recensies over deze platen vind je hier.

Rest je verder maar ??n ding: enjoy!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, December 02, 2007

// Dit is de VARA!

Jawel! Het is waar: vanaf 3 december ga ik met heel veel plezier aan de bak bij de VARA. Hier word ik Hoofd van de afdeling Nieuwe Media; een mooie club van meer dan 30 professionals die succesvolle digitale producten maken. Producten die ook nog eens met de regelmaat van de klok in de prijzen vallen. Een geweldige uitdaging dus na een heerlijk periode bij Talpa.

Dit heugelijke feit heeft wel een kleine keerzijde: ik heb besloten om vanaf december te stoppen met mijn wekelijkse item in Pitchtalk. Hoe leuk ik het ook vond om mijn visie over de digitale wereld van morgen te spiegelen aan Nederland, het is op dit moment gewoon niet te combineren met mijn nieuwe job. Via deze weg wil ik dan ook een flinke succeswens uitspreken aan Ronnie en Wim: het was erg leuk tv maken met jullie.
Get ‘em!
NB Je kan de oude Pitchtalk afleveringen met mijn aandeel erin overigens hier terugkijken.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 38 van 44 pagina('s) « First  <  36 37 38 39 40 >  Last »