Life Files of...


Wednesday, February 13, 2013

// De PLUS familie is compleet: Veronica+

Vanaf vandaag is de PLUS familie helemaal compleet; want nu heeft ook Veronica een eigen tweede scherm.
Download ‘m voor je foon of tablet (Apple :: Android) of doe elke avond mee via de webversie.

:: Persbericht ::


Zenderbrede tweede schermen SBS Broadcasting compleet met lancering Veronica+
Veronica activeert haar kijkers

Na de introductie van SBS6+ en Net5+ voor de bijbehorende televisiezenders kon Veronica natuurlijk niet achterblijven. Met Veronica+ maakt SBS Broadcasting haar unieke zenderbrede tweede scherm propositie compleet. Een relaxed avondje onderuit gezakt Veronica kijken zal nooit meer hetzelfde zijn.

Elke avond, bij al je favoriete Veronica programma’s, gedurende het hele jaar: Veronica laat je simpelweg niet meer los! Laat je meeslepen met de bizarre koopjes in Storage Wars waarbij je thuis vanaf de bank mee kunt bieden en alvast de uitkomst van die aflevering kunt voorspellen. Of maak bij de wekelijkse Dikke Dinsdag Film kans op minstens zulke vette prijzen door je kennis te testen tijdens de interactieve filmquiz. Zet je creativiteit in om de dagelijkse screenshots van komedies als The Big Bang Theory en Two and a Half Men te voorzien van je eigen komische ondertitel en deel je hersenspinsels direct op social. Want met de geïntegreerde social media functionaliteiten houd je gemakkelijk al je vrienden op de hoogte, en zij jou. Daarnaast check je de tweetstream voor meer informatie over het programma van dat moment en de sterren uit je favoriete serie.

De tweede schermen die sinds september bij SBS6 en sinds begin februari bij Net5 worden aangeboden zijn bij elkaar inmiddels al meer dan 180.000 keer gedownload in de verschillende app-stores en worden door minstens zoveel kijkers gebruikt via de toegankelijke webvariant.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “Het compleet maken van onze reeks tweede schermen is niet zomaar de volgende stap binnen de uitrol van onze full media formatstrategie waarmee we SBS Broadcasting transformeren van een tv bedrijf naar een full media bedrijf. Het is in deze tijd juist de ultieme tool om de dialoog aan te gaan met de jongere generatie. Een generatie die is opgegroeid met computers, mobiele devices en onbeperkte internettoegang en als geen ander weet wat ze wil. Zij vinden razendsnel hun weg over allerlei verschillende (digitale) platformen en zijn hierdoor van cruciaal belang voor de richting die we met Veronica op digitaal vlak op gaan. We hopen hen hiermee niet alleen meerwaarde te bieden tijdens hun televisieavond, maar we hopen hierdoor ook met hen in contact te blijven en aan te blijven voelen waar zij behoefte aan hebben”.

Veronica+ is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android smartphones en tablets. Uiteraard is het tweede scherm ook te gebruiken voor alle kijkers die niet over een smartphone of tablet beschikken. Zo hoeven ook de wat minder ‘mobiel minded’ Veronica-kijkers geen moment te missen van de beloofde rijkere kijkervaring.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, February 01, 2013

// Net5+ het tweede scherm voor Net5

In navolging van SBS6+ lanceren we vandaag ook een uniek zenderbrede tweede scherm voor Net5.

Net5+ is dus vanaf nu ook voor je telefoon of tablet gratis te downloaden.
[ Apple || Android ] En natuurlijk is voor iedereen Net5+ ook te bereiken via de webversie.

We gaan 3 februari meteen goed van start met de Net5 Valentijnsactie waarmee je als PLUS gebruiker bepaalt welke film er tijdens Valentijnsdag op Net5 uitgezonden wordt.
:: Persbericht ::


Uniek zenderbrede tweede scherm breidt uit naar Net5
Net5 lanceert tweede scherm Net5+ voor primetime series en programma’s

In navolging van het succesvolle tweede scherm SBS6+, dat sinds begin september voor iedere SBS6-kijker te gebruiken is bij alle primetime programma’s van de familiezender, biedt ook Net5 vanaf vandaag een unieke rijkere kijkervaring bij al haar succesvolle series en programma’s.

Net5+ is een persoonlijk tweede scherm waarmee Net5-kijkers elke avond, zeven dagen in de week, gedurende het hele jaar kunnen meestemmen op de afloop van programma’s als Achter Gesloten Deuren of de uitkomst voorspellen van Grenzeloos Verliefd. Daarnaast maken gebruikers kans op mooie prijzen, kunnen ze exclusieve interviews met de cast van hun favoriete serie bekijken en ondertussen verder praten met hun vrienden via de geïntegreerde social media functionaliteiten.

Het tweede scherm dat sinds september bij SBS6 wordt aangeboden is inmiddels al meer dan 170.000 keer gedownload in de verschillende app stores en wordt door minstens zoveel kijkers gebruikt middels de webvariant.

Vanaf 3 februari wordt meteen goed afgetrapt met een kijkersactie waarbij zij de kans krijgen om via het tweede scherm te bepalen welke film er op Valentijnsdag op Net5 wordt uitgezonden. Liefhebbers van romantische komedies kunnen stemmen op drie bekende filmtitels, waarvan de film met de meeste stemmen uiteindelijk wordt uitgezonden op 14 februari. Hiermee wordt het interactieve karakter van het tweede scherm benadrukt en geeft Net5 ook nog eens een kijkje in de toekomst waarbij de rol van de kijker steeds belangrijker wordt.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “We hebben groot geloof in de uitbreiding van deze unieke service en willen hiermee ook de trouwe Net5-kijker meerwaarde bieden tijdens hun televisie avond. Met ons tweede scherm geven we iedereen in Nederland de mogelijkheid om met onze programma’s in contact te blijven. Een meerwaarde die de komende tijd alleen maar verder uitgebreid zal worden. Na de lancering van SBS6+ en het nieuwe video on demand platform KIJK is het tweede scherm voor Net5 het logische vervolg binnen onze full media formatstrategie waarmee we SBS Broadcasting stapje voor stapje transformeren van een tv bedrijf naar een full media bedrijf”.

Net5+ is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android smartphones en tablets. Uiteraard is het tweede scherm, net als die van SBS6, via net5.nl/plus ook te gebruiken voor alle kijkers die wellicht niet over een smartphone of tablet beschikken. Een simpele internetconnectie is al genoeg om deze rijkere televisieavond ook op bijvoorbeeld een laptop te ervaren.

Net5+ is meer zien, en nog meer beleven!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, January 31, 2013

// SBS @ Branded Content Event 2013


info: SBS FMF

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, January 30, 2013

// Killer Mike live

Vanavond naar Killer Mike @ Melkweg. Representttt

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, January 23, 2013

// SBS6 - Branded Content: FMF Fashionweek

Vorige week hebben we als SBS/creatie - tussen alle drukte van de kijk.nl-lancering door - ook een mooie branded content case gelanceerd. Samen met Sanoma hebben we voor L’oreal de Fashionweek geclaimd op alle platformen. Van offline naar online; van tv tot print. Check dan ook de blog (met Leco van Zadelhoff als gastheer) hier.


—persbericht—

SBS/creatie en Sanoma Media zetten gezamenlijk extra krachtig in om fashion & beauty nog sterker te claimen. De samenwerking tijdens de komende Amsterdam Fashion Week is hiervan een eerste voorbeeld. Vanuit Sanoma zijn Marie Claire en Styletoday aanwezig tijdens deze modeweek, de camera’s van SBS6 draaien de hele week om voor zowel Shownieuws, het speciale blog SBS6.nl/fashionweek als de sociale kanalen verslag te doen van dit mode event.

“Het fashion- en beautydomein is een van de grootste domeinen voor Sanoma en de ambitie is om dit alleen maar verder te ontwikkelen,” zegt Dolly van den Akker, uitgever Glossies van Sanoma Media. “Door ook met SBS krachten te bundelen, zijn wij in staat om een enorm bereik aan vrouwen te realiseren. Deze samenwerking voor de Amsterdam Fashion Week is daar een eerste duidelijk voorbeeld van.”

Edwin Valent, creatief directeur SBS Broadcasting: “Het full media format rondom de Fashion Week is een mooie eerste stap in de ontwikkeling van het gezamenlijke beauty domein met Sanoma. Een bundeling van krachten en expertise die veel potentie biedt. Met ons full media concept zorgen we er voor dat het publiek eersterangs zit en het evenement kan ervaren als nooit tevoren: waar, wanneer en hoe onze gebruikers het wensen.”

Styletoday.nl en de fashionista’s
Fashion- en beautyplatform Styletoday.nl zal ook dit jaar weer uitgebreid verslag doen van de modeweek. Deze keer focust Styletoday.nl zich extra op fashionista’s die de shows bezoeken. Styletoday.nl zet al haar kanalen in - site, Facebook en Twitter - om haar bezoeksters een uniek kijkje in de wereld van Amsterdam Fashion Week te geven.

SBS6.nl/fashionweek
Het full media format van Amsterdam Fashion Week van SBS6 heeft als kloppend hart het blog SBS6.nl/fashionweek. SBS6 heeft exclusiviteit om backstage te filmen waardoor er unieke beelden gemaakt kunnen worden van de shows. Via dagelijkse reportages in Shownieuws maar ook fotoreportages en exclusieve video’s met Leco van Zadelhoff als gastheer van het blog update SBS6 haar publiek over de fashionshows, backstage en zeker ook frontrow, de catwalk en natuurlijk de bezoekers van de shows middels onder andere de categorie streetstyle. Samen met hoofdsponsor L’Oréal Professionnel duikt SBS6 nog dieper in de wereld van de hairstylisten van de shows.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, January 15, 2013

// KIJK.nl live!

Jawel hoor. KIJK.nl is live!!!
KIJK eerder, KIJK terug, KIJK meer.
:: PERSBERICHT ::

SBS lanceert op 15 januari KIJK, haar nieuwe uitgebreide video-on-demand platform. Alle videocontent van SBS6, Net5 en Veronica aangevuld met de beste films en hitseries zijn hierdoor vanaf heden overal te ervaren via KIJK.nl.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “Deze lancering is weer een volgende stap in onze Full Media Format uitrol. Met KIJK.nl willen we onze gebruikers de ultieme video ervaring bieden middels een uitgesproken aanbod. We bieden niet alleen programma gemist van al onze zenders en de daarbij behorende fragmenten, maar we bieden ook onze succesvolle service KIJK eerder waarbij je naar formats kan kijken al voordat ze op SBS6, Net5 en Veronica zijn uitgezonden, zoals het succesvolle Elementary of het nieuwe Beschuldigd. Daarnaast vind je exclusieve extra content bij onze programma’s die door de redactie zelf is gemaakt of aangekocht. En om de ervaring compleet te maken vind je op KIJK.nl tegen betaling de beste internationale films, exclusieve premières en de grootste hitseries. Alles door ons gecureerd en passend bij je kijkgedrag. Daarnaast zullen we de komende weken content en functionaliteiten blijven toevoegen, zoals bijvoorbeeld de embedfunctie voor alle videocontent, zodat we niet alleen het rijkste videoplatform zijn maar ook een platform dat voldoet aan onze eigen eis: dat onze gebruikers onze content kunnen bekijken waar, wanneer en hoe zij het willen.”

KIJK komt een klein half jaar na het succesvol lanceren van de dagelijkse zenderbrede tweede scherm applicatie SBS6+; de digitale verrijking van de TV-avond van de grootste zender uit de SBS-groep. SBS6+ heeft inmiddels 150.000 downloads voor iPhone, iPad en Android en kan via de webversie ook dagelijks op vele duizenden bezoekers rekenen. Met het videoplatform KIJK voegt SBS wederom een belangrijke service toe aan haar sterk groeiende digitale kanalen, waardoor de full media strategie steeds verder vorm krijgt en het zeer sterk toegenomen digitale bereik ook in 2013 zal blijven groeien.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, December 09, 2012

// De 10 beste platen van 2012

Wat waren mijn 10 beste platen van 2012? Een eenvoudige opgave dit jaar en resulterend in een mooie mengeling van metal, hardcore, hiphop en wat al niet meer.

// Valent’s 10 beste platen van 2012

01. Death By Stereo - Black Sheep Of The American Dream (#hardcore)
02. Enter Shikari - A Flash Flood of Colour (#metal/dubstep)
03. Skyzoo - A Dream Deferred (#hiphop)
04. Vision Of Disorder - The Cursed Remain Cursed (#hardcore)
05. Enabler - All Hail The Void (#metal)
06. El-P - Cancer For Cure (#hiphop)
07. Sektemtum - Aut Caesar, Aut Nihil (#blackmetal)
08. Killer Mike - R.A.P. Music (#hiphop)
09. Zion I - Shadow Boxing (#hiphop)
10. Danforth - Crime In Hell (#hardcore)

Mijn Top 10 van 2012 is ook te beluisteren via Spotify. Klik hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, December 08, 2012

// Something old - something new

After more than 2 years comes the time to stop curating the weekly metal list on 22tracks.com. This weekend is your last chance to headbang to my playlist. Please do so! #metal

Under the cloak of something old / something new: in a short notice I can give you more news on a new project: the Dutch NBA TV show…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, November 14, 2012

// Full Media Formats bij SBS

Sinds september 2012 werken we bij SBS met de Full Media Format strategy. Wat houdt dat precies in? Wat betekent dat voor onze gebruikers?
En wat voor unieke propositie kunnen we onze adverteerders hiermee aanbieden?

Meer info over adverteren bij SBS: download de B2B app

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, November 04, 2012

// SBS6+  - facts and figures

Met de afdeling SBS/creatie zijn we sinds maart dit jaar druk doende om SBS, wat voorheen een old school tv-bedrijf was, te transformeren naar een full media bedrijf. Zo zijn we onder andere bezig onze mediamix verder uit te bouwen, zodat we nog beter in contact komen met onze gebruikers en nog beter onze boodschap kunnen aanbieden waar, wanneer en hoe zij dat willen. Eén van de nieuwe aanwinsten in onze mediamix is de secondscreen service SBS6+ die we 3 september jl gelanceerd hebben. Wat gaat er goed, wat zijn de learnings en wat zijn na twee maanden de eerste cijfers? Dat wil ik graag in deze blogpost met je delen. Ter lering en vermaak.

// SBS6+
De PLUS op je avond. Met die pay-off zijn we twee maanden geleden van start gegaan met de uitrol van onze secondscreen strategie genaamd SBS6+.
Baanbrekend omdat we als eerste broadcaster niet een secondscreen lanceren per tv-format, maar als een zenderbrede app die elke avond meerwaarde biedt; het hele jaar rond. Ook baanbrekend omdat we ons niet richten op de highbrow doelgroep met dure tablets; wij willen een secondscreen ervaring bieden aan echt iedereen die een internetconnectie heeft (96% van alle Nederlanders). Of je nu een dure iPad hebt of een goedkope pc. SBS6+ is er voor iedereen.

// En dan?
Met deze nieuwe gratis service kan iedereen interacteren met de prime time programma’s van SBS6. Elke dag. Je kan bijvoorbeeld live meespelen met Show Me The Money, je mening geven in Hart van Nederland of exclusief live de KNVB-loting bekijken. Daarnaast kent deze service een zeer uitgebreide social media laag waardoor de gebruiker niet alleen in contact staat met het programma maar ook met vrienden. Deze SBS6+ dienst is nu al te gebruiken via de applicatie die gratis te downloaden is voor iPhone en iPad en een webversie die voor iedereen toegankelijk is. Op 4 december wordt de Android versie gelanceerd voor smartphones en tablets.

// Wat is de kracht van SBS6+?
Hier kan ik heel lang over uitwijden. Maar het komt er in het kort op neer dat het voor gebruikers een gepersonaliseerde, rijkere kijkervaring biedt bovenop het eerste scherm. Op een makkelijke manier. Of je het nu dagelijks gebruikt of 4x per jaar, alles wordt via dezelfde app bij je gebracht. Via een live-redactie die elke dag tussen 18 en 24 uur in de eindregie zit. En niet onbelangrijk, met SBS6+ hebben we echt een unieke propositie voor onze adverteerders. Want met SBS6+ brengen we de wereld van exposure (televisie) en conversie (digitaal) op een organische, natuurlijke manier bij elkaar en creeeren daarmee voor onszelf en voor onze adverteerders mogelijkheden die daarvoor niet bestonden.  Of het nu een testrit is bij een auto-reclame, een kortingsactie op een shirt dat een Veronica-presentator draagt of een NIKE-actie bij een wedstrijd van Oranje. Zolang het ook maar meerwaarde biedt voor de gebruiker.

// Cijfers
We hebben gekozen voor een soft launch. Ondanks dat, kan ik met gepaste trots zeggen dat we na twee maanden al ronkende cijfers hebben:
- Downloads native apps: > 110.000 keer (iPhone / iPad)
- Bijna iedereen update de app
- iPad vs iPhone: (gemiddeld) 60% vs 40%
- Native vs Web: gemiddeld 50/50
- Aantal gebruikers per week: rond 60.000 gebruikers en per week groeiend
- Live events werken het best zoals stemmen bij Sterrenspringen, KNVB-loting, Oranje-wedstrijden, Nationaal Rijexamen, play along games etc.

Ter vergelijking: één van de grootste, nieuwe secondscreen apps – die van Kassa (VARA) – doet 6.000 gebruikers per week [bron: marketing tribune].

// Learnings
- Techniek
We hebben de achterkant samen met onze partner Egeniq ontwikkeld. We wilden bij de start van het nieuwe seizoen al soft launchen met SBS6+, dus we hebben alles in een onrealistisch korte tijd uit moeten rollen. Egeniq was de enige partij die het aandurfde om in te stappen. Andere partijen hadden het over doorlooptijden van bijna een jaar, wij hebben het gefikst in 2,5 maand. Met bloed, zweet en tranen en ‘s nachts doorhalen natuurlijk. Maar het is gelukt al moesten we op de koop toenemen dat we de eerste dagen live bugs aan het fiksen waren en het de eerste week niet altijd de optimale gebruikservaring opleverde die we onszelf als doel gesteld hadden. Inmiddels is dat gelukkig wel het geval. En kan daardoor ook de ‘live-redactie’ op stoom komen.
Daarnaast vraagt deze hoogstaande techniek veel van servers en hosting, mensen zijn constant in contact met onze database servers. Dat vroeg om mega-serveroptimalisatie, zodat er geen rook uit zou komen.
- Content
Inhoudelijk kan er nog veel beter. Qua urgentie, content kwaliteit, goede verwijzingen, logische interactie. Dat zien we als een constant proces. Voor het einde van het jaar zal je dat vooral moeten merken bij de live-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws waar we SBS6+ veel geintegreerder en natuurlijker gaan inzetten.
- Communicatie
Een grote learning is het verwoorden van de dienst in de appstore van Apple. Omdat onze app met z’n rijkere kijkervaring synchroon loopt met de tv-uitzendingen, hebben we in onze app gekozen voor het knopje live zodat je altijd direct naar het gekoppelde live signaal van de rijkere kijkervaring kan gaan. Mensen vinden dit blijkbaar onduidelijk. Zij verwachten een live-tv-signaal. Nu we het anders omschreven hebben, vinden mensen het duidelijker.
- Inloggen
Verder vinden het mensen niet altijd even handig om in te moeten loggen alvorens echt te kunnen connecten (bijvoorbeeld meespelen bij een game). Dat is overigens wel een strategische keuze omdat we input van mensen ‘clean’ willen houden (mensen reageren toch anders als het bekend is wie ze zijn), prijswinnaars gelijk kunnen benaderen en engagement kunnen bouwen. Want dat lukt pas als je kan inspelen op individuele voorkeuren. Daarvoor moet wel iemand ‘bekend’ zijn.

// Verdere toekomst
We zijn trots op wat we tot heden hebben neergezet maar nog niet tevreden omdat er nog zoveel potentie in zit en we het verder moeten gaan verweven met tv. Komende maanden gaan we SBS6+ daarom verder finetunen en lanceren we ook nog Android versies (4 december 2012). Daarna zullen ook snel de second screens volgen voor NET5+ en Veronica+. Na succesvolle pilots voor adverteerders (Price Is Right, Lijfshow, Show Me The Money) gaan we meer branded content en full media formats integreren. We zullen ook e-commerce mogelijkheden piloteren.

Oftewel: SBS6+ is here to stay!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, November 02, 2012

// Kickboksen morgen live @ veronicatv.nl

Gisterenavond hadden we al live de KNVB Loting in SBS6+, maar dit weekend pakken we echt uit want dan kun je zaterdagavond vanaf 20.30 uur live, exclusief en gratis kijken naar de livestream van het Glory Kickboxing gala in Rome via de website van Veronica.

Kijk nu alvast naar de mini-docu’s van de deelnemers (o.a. Tim Thomas en de Nederlander Robin van Roosmalen) en tune zaterdag hier in om 20.30 uur.

Daarnaast zal Veronica TV op vrijdag 9 november een rijke samenvatting uitzenden.
Persbericht vind je hier.

OESH!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, October 30, 2012

// KIJK eerder - facts & figures

[this post is Dutch only]

Sinds de start van het najaarsseizoen bieden we als SBS aan al onze bezoekers en kijkers een nieuwe, gratis service genaamd KIJK eerder. Zowel voor SBS6, Net5 als Veronica.
Met deze service willen we kijkers en fans de mogelijkheid bieden om al te kijken naar nieuwe series en afleveringen voordat ze op televisie zijn geweest. Onder het mom dat onze doelgroep zelf mag bepalen waar, wanneer en hoe ze onze formats tot zich nemen.

Nu deze service twee maanden actief is wil ik op deze plek graag wat achtergronden geven over deze succesvolle dienst; niet in de laatste plaats omdat je vaak (onterecht) terughoort in de media dat mensen denken dat zo’n service kannibaliseert op televisie en het een soort noodgreep zou zijn om programma’s aan de man te brengen. Persoonlijk bevreemdt me dat ten zeerste, zeker bij mediaprofessionals. Want het tegendeel is waar. In mijn tijd bij Talpa (2005) deden we dit als eerste mediapartij, en wel met Gooische Vrouwen. We boden toen per week een aflevering (betaald) aan 6 dagen voordat het op televisie kwam. Dit zorgde niet alleen voor een aanzienlijke ‘revenue stream’, maar nog belangrijker: marketingtechnisch genereerde het een hele week door impact. Mensen hadden het erover, deelden enthousiaste meningen en ineens kwam het bij de mensen in het systeem dat ze op zondagavond naar Talpa moesten kijken. De kijkcijfers op televisie stegen navenant.

Deze impact is zeven jaar later door social media alleen nog maar groter geworden. In augustus zijn we dus begonnen met drie KIJK eerder programma’s: Achter gesloten Deuren, Dokter Tinus en Villa Morero. En wat je zag gebeuren geldt eigenlijk voor alle programma’s die we in KIJK eerder aanbieden. Als het goed bekeken wordt via KIJK eerder, is het een succes op televisie en wordt het heel goed teruggekeken via ‘catch up’. Logische correlatie. Social media is daar extra belangrijk in. Mensen ervaren KIJK eerder als een klein kadootje, als een sympathiek gebaar om op je eigen manier en tijdstip een serie te volgen. Gevolg is dat mensen daar vervolgens op platformen als Facebook, Hyves en Twitter enthousiast gaan praten over een nieuw programma en er rijkelijk gedeeld wordt wanneer het op televisie is. Vervolgens ontstaat er zo’n rumour around the brand dat er de hele week door over gepraat wordt en dat je als gebruiker, afhankelijk wanneer je er iets over hoort, bepaalt of je het eerder gaat kijken, op televisie afstemt of de serie terug gaat kijken.

// Dokter Tinus
Dokter Tinus is via KIJK eerder 140.000 keer bekeken. Op televisie is het inmiddels de best bekeken drama serie in de geschiedenis van SBS6 met op woensdagavond kijkcijfers die lagen tussen de 900.000 en 1.300.000 kijkers. En daar bovenop staat Dokter Tinus aflevering 1 in uitzending gemist in de top 10 van best online teruggekeken programma’s in de historie van SBS. Sowieso zijn alle acht de afleveringen van Dokter Tinus goed teruggekeken; de teller staat nu op meer dan 500.000 keer terugkijkers.
Hetzelfde verhaal is te vertellen voor Achter Gesloten Deuren en in iets mindere mate voor Villa Morero. 

// Wat gaat er niet goed?
Operationeel is het enige lastige om altijd op tijd de series eerder aan te kunnen bieden. Is ook wel logisch verklaarbaar; uiteindelijk is de uitzenddatum op televisie de keiharde deadline. Als er aan een programma iets geschaafd moet worden of er een re-edit plaats moet vinden kan het wel eens gebeuren dat een aflevering niet 7 dagen voor uitzending online is; maar bijvoorbeeld 5 of 6 dagen.
En tot slot, KIJK eerder is vrij ‘soft’ gelanceerd. Het is nu zaak meer mensen in aanraking te brengen met deze service.

// De Toekomst
Ons streven is per ‘merk’ altijd minimaal één (nieuw) programma van tevoren aan te bieden. Zo vind je er nu bijvoorbeeld Junior Masterchef (SBS6), Achter Gesloten Deuren en Doktors (NET5). In november wordt ook nog Crimiclowns (Veronica) aangeboden.
In 2013 zullen we nieuwe series op dezelfde wijze aanbieden. Bij bestaande series gaan we ook pilots draaien met (nieuwe) betalingsvormen.

Oftewel: KIJK eerder is here to stay.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, September 22, 2012

// EL-P live @Melkweg

This night Brooklyn based artist El-P will be rockin’ @ Melkweg (support act Despot). I’ll be representing. You’ll be rockin by clickin’ following vids:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, August 24, 2012

// SBS - KIJK eerder

Persbericht KIJK eerder.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “KIJK eerder’ is één van de vele stappen die we de komende maanden gaan zetten om onze formats beter en innovatiever aan onze gebruikers aan te bieden. Hiermee kan iedereen onze nieuwe Nederlandstalige programma’s eerder online bekijken vóórdat ze überhaupt op televisie zijn geweest zoals bijvoorbeeld Villa Morero, Dokter Tinus en Achter Gesloten Deuren. Deze zijn vanaf vandaag beschikbaar, de komende weken zal het aanbod nog verder worden uitgebreid. ‘KIJK eerder’ is onderdeel van de full media format strategie waarmee we gaan zorgen dat kijkers en fans zelf bepalen waar, wanneer en hoe ze onze content ervaren. Een kleine voorbode van wat er vanaf 3 september nog meer gaat gebeuren.”

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, August 23, 2012

// Death By Stereo * live

Represent! Tonight Death By Stereo @ Winston

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 3 van 44 pagina('s)  <  1 2 3 4 5 >  Last »