Life Files of...


Sunday, November 18, 2007

// Berlijn

De afgelopen dagen zat ik in Berlijn bij mijn matti Rutger. Zeer indrukwekkend om in deze stad terug te zijn, die ik 18 jaar geleden tijdens mijn laatste bezoek nog verdeeld zag door een muur. Erg bijzonder vond ik het monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is erg moeilijk om het Holocaust-Mahnmal monument te omschrijven. Maar hopelijk voel je via deze video (geschoten met m’n mobieltje) hoe beklemmend en imponerend dit overweldigende monument is…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Het Gesprek TV - Aflevering 7

Na de uitzending ben ik naar Berlijn gegaan, dus vandaar iets later dan anders: de nieuwe Pitchtalk. Deze keer had ik het over de toekomst van een draadloos digitaal leven (en je vindt mij op 11.50 min).
De rest van de uitzending vind je hier: deel 1 / deel 3.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, November 13, 2007

// MyFootballClub

Vanaf vandaag ben ik officieel eigenaar van een voetbalclub:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, November 12, 2007

// HULU update

Vaste lezers weten dat ik HULU in de gaten houd. De beta site is nu voor een beperkt aantal mensen toegankelijk, de reacties druppelen binnen en zijn erg positief!
Als ik dit lees, bekruipt het me weer: wat zou het toch magistraal zijn als we in Nederland dit voorbeeld zouden volgen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Musickum

Met de database van Last.fm kan je leuke dingen doen. Zo kon je bijvoorbeeld een hele tijd de mainstream-o-meter gebruiken die bepaalde hoe mainstream jouw muziek was. Maar helaas is die site door zijn eigen succes ten onder gegaan (teveel serverload).
Maar er is nu Musickum; een tooltje waarmee je kan bepalen hoe ‘open minded’ jouw muziekvoorkeur is (op basis van tags).
Geinig dat ik als zeer open minded wordt betiteld ondanks (of dankzij) dat ze 26,76 % van mijn muziek niet eens kunnen typeren…

oEdbruut.png
tEdbruut.png

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, November 10, 2007

// Het Gesprek TV - Aflevering 6

Pitchtalk staat deze week in het teken van reclame. Mijn item staat daarentegen in het teken van de muziekindustrie. Want niet alleen de consumenten lopen weg bij de grote labels, ook de artiesten gaan alternatieven zoeken (kijk maar naar mijn post over Saul Williams). ‘Time to act’ voor de labels dus. Wat zijn hun kansen nog? Dit en meer in mijn item van deze week. De uitzending is nog niet on demand beschikbaar (update: vanaf nu wel on demand!), maar mijn item is wel al te zien via YouTube en mijn tv pagina. Dat dan weer wel.
De Pitchtalk gasten van deze week waren trouwens Simon Neefjes (managing director TBWA) en Dick Buschman van het bureau Achtung. Dick ken ik uit mijn Talpa-tijd en het is daarom goed te horen dat hij weer mooie projecten aan het doen is, zoals de net opgeleverde Krezip Music Box. Mooi gemaakte game: spin that wheel…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Take TV

Concurrentje van Apple TV: Take TV.
Je kan de 8GB versie reserveren bij Amazon.com.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, November 07, 2007

// Glasvezel

Dit is zowaar mijn eerste post via glasvezel… Jaja, sinds vandaag heb ik namelijk het gelukzalig voorrecht gratis en vrijblijvend beschikking te hebben over dit ultieme internetlijntje. Ik zit namelijk in een soort van Amsterdams testgebied alwaar ik 3 maandjes kan ervaren of dit glasvezelgebeuren echt zoveel meerwaarde heeft. Vooralsnog kan ik niet echt zeggen dat het zoveel sneller is en valt de lijn er nogal eens uit, maar ik laat de pret nog niet drukken.

Gepubliceerd door Edwin Valent
(2) Comments | Permalink

Sunday, November 04, 2007

// Saul Williams volgt Radiohead…

Het Radiohead-verhaal inspireert maar kennen we nu wel. Mijn respect gaat uit naar de veel minder bekende Saul Williams die op een soortgelijke manier zijn album aan de man probeert te brengen.
Ik zeg: heerlijk album // goeie actie. Je kan het hele album luisteren in deze player:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
(1) Comments | Permalink

Thursday, November 01, 2007

// Het Gesprek TV - Aflevering 5

De minisode? Zegt dat je iets? Nee? Kijk Pitchtalk.
Deze keer zit ik, door fileproblemen van Wim, wederom in het begin.
Verder in de uitzending internetpionier Kees Zegers en hoofdredacteur BNR Nieuwsradio Paul van Gessel.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, October 31, 2007

// Picnik.com

Deze afbeelding is gemaakt binnen 1 minuut en 37 seconden via Picnik.com

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, October 27, 2007

// Leopard

Gisteren het nieuwe OS X van Apple per post ontvangen: de opvolger van Tiger is namelijk sinds gisteren verkrijgbaar en heet Leopard. De release van Leopard heeft behoorlijk op zich laten wachten omdat Steve Jobs deze zomer al zijn beste krachten van het Leopard project heeft afgehaald om de iPhone troubles snel te tackelen. Maar goed, Leopard is nu in da house en wat kan ik jullie er al over vertellen?
Het installeren is een peulenschil: paar keer klikken, uurtje laten ratelen en klaar. Het oogt allemaal erg goed (zoals nieuwe desktop en finder) en er zijn flink wat functionaliteiten toegevoegd (300+) maar echte killer apps zitten er niet bij vind ik. Time Machine is wel handig (je kan als je Time Machine instelt, alle bestanden nog terughalen, al heb je het gedelete), maar ga ik vast niet vaak gebruiken. Een andere functionaliteit, die ik overigens ook niet gebruik, is Boot Camp. Hiermee kan je ook Vista op je Mac draaien. Grappig is dat Boot Camp er altijd al was, maar nu wordt er door Apple echt ruchtbaarheid aan gegeven. Hier kan je dus duidelijk een koerswijziging van Apple uit aflezen: Mac is niet meer ter vervanging van een PC, nee, PC-mensen moeten volgens Apple ook gewoon kunnen pc’en op een Mac.
De andere aanpassingen, naast Time Machine en Boot Camp, kun je voornamelijk klasseren in hokje ‘handig’ of ‘geinig’. Helaas niet echt iets revolutionairs.  Dit weerhoudt overigens de echt Apple-fan niet om wat hysterie aan de dag te leggen…
Voor mensen die ook aan de Leopard gaan:
De enige trouble die ik ondervond is dat iCal compleet van slag was. Al mijn agenda items waren na installatie gedelete. Ook mijn iCal backup bood geen uitkomst. Lekker dan. Gelukkig heb ik de meeste afspraken terug kunnen halen via mijn telefoon… Mocht ik dus de komende tijd niet op een afspraak komen opdagen, weet dan dat Leopard jouw afspraak helaas heeft opgegeten (en dit geintje me 129 euro heeft gekost)...

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, October 26, 2007

// Het Gesprek TV - Aflevering 4

Radio is in Nederland nog springlevend. Ook al is radio qua reclamebestedingen voorbijgestreefd door internet, het is hier nog ‘n zeer gezond medium. Dat geldt helaas niet voor alle landen. Bijvoorbeeld in Australi?, daar zit radio in een zware dip. Om deze dip te boven te komen was er onder andere vorige week in Melbourne een radio congres. Wat de learnings van dit congres waren, maar ook mijn visie op (digitale) radio, dat zie je deze week in Pitchtalk. Verder deze week in Pitchtalk gesprekken met Wim Andrea, Bernard van Oranje en Koen Kleijn (De Groene Amsterdammer). Voor mensen die meer willen weten over mijn onderwerp van deze week, check dit en dit.
De hele uitzending kan je trouwens weer on demand checken (deze keer zit ik gelijk in het begin).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, October 24, 2007

// Hulu ready to launch

Hier op mijn weblog heb ik het er al over gehad: binnenkort komt NBC met een YouTube variant,  Hulu genaamd. Op dit platform willen ze samen met grote en kleinere zenders allerlei tv content aanbieden. Het heeft er nu alle schijn van dat het niet meer lang gaat duren voordat de deuren open gaan. Je kan je namelijk inschrijven om van de beta-lancering op de hoogte gehouden te worden en NBC’s YouTube Channel is sinds gisteren pleiten… 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, October 18, 2007

// Het Gesprek TV - Aflevering 3

Waarschijnlijk heb je gisteren naar de matige wedstrijd gekeken tussen Oranje en Sloveni?, maar gisteren was het natuurlijk ook woensdag = pitchtalkdag. Deze keer met Justin Kniest (directeur Fabchannel) en Frans de Vries (directeur Advance). Mijn item gaat, niet geheel toevallig, over een geniaal crossmediaal voetbal concept: My Football Club. Voor de mensen die het gemist hebben, kan je het hier kijken (deze week wel lekker snel on demand!). Mijn rubriek zit rond de 30 minuten.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 39 van 44 pagina('s) « First  <  37 38 39 40 41 >  Last »