Life Files of...


Saturday, April 14, 2007

// Max Cavalera

En jawel, zoals beloofd, het interview dat ik een paar jaar geleden deed met Max Cavalera (Sepultura, Nailbomb, Soulfly):

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, April 10, 2007

// Google TV

Ook Google gaat in de TV. Deze zomer gaat de zoekmachine een pilot doen met Echostar om in Amerika 120 digitale kanalen aan te bieden. Google komt daarnaast gelijk met een noviteit: ze gaan bij commercials meten hoeveel mensen er per seconde kijken. Dit is vooralsnog niet mogelijk. Als deze pilot slaagt, zal de advertentiemarkt flink wakker geschud worden schat ik zo in…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, April 04, 2007

// Mastodon

Dit weekend ruimde ik mijn dv bandjes op en kwam ik twee oude interviews tegen die ik een tijd geleden voor MTV News gemaakt heb. E?n van de twee interviews kan je alvast hier zien: het interview met Mastodon. Geimproviseerd verhaal was dat, omdat ik vijf minuten vantevoren te horen kreeg dat ik ze kon interviewen. Gelukkig leverde het daadwerkelijk soundbites op die gebruikt konden worden. Aardige gasten trouwens die in 2003 te boeken stonden als grote talenten. Goed om te zien dat ze anno 2007 deze verwachtingen ook daadwerkelijk ingewilligd hebben.

Het andere interview is trouwens met Max Cavalera. Binnenkort zet ik die ook vast online…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Planetprime live

Afgelopen maandag zijn KPN en Endemol live gegaan met Planetprime (beta-versie). Veel ouwe klassiekers (De Fabriek, Dagboek van een Herdershond). Maar ook veel geld voor een aflevering (2,20 euro of een dag voor 3,30 euro). Echte omzet gaan ze hier natuurlijk niet op draaien. Het kan wel interessant worden als ze relevante of actuele series van Endemol hier op gaan zetten (maar die rechten liggen voor een deel bij de omroepen).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, April 02, 2007

// Bereikcijfers Tien.tv

Onze (lees Talpa Interactive) bereikcijfers zijn gestegen met 118% ?n er wordt over geschreven. Whoeha!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Radio 6 Crossmediaal

Wat verfrissend, die visie van onze nieuwe radiozender ‘Radio 6’ (voorheen Concertzender). Het verfrissende zit ‘m in het feit dat Aad van Nieuwskerk (eindredacteur crossmedia) beseft dat je met radio‘zenden’ alleen niet meer aan kan komen. Het is goed dat hij beseft dat een crossmediale aanpak betekent dat je ook anders moet produceren. Van Nieuwkerk: “Je bent dan niet meer de exclusieve leverancier van content. Maar je hebt wel een unieke propositie, mensen kunnen alleen bij jou deze combinatie vinden”. Heel goed. En zo hoort het inderdaad. Alleen over de uitvoer ben ik nog een beetje sceptisch. Ze willen het Radio 6 portaal als volgt inrichten: “Die is ingericht als een serie blogsites, pagina?s van webloggers over een bepaald onderwerp. Die pagina?s maken we met behulp van WordPress.” Mensen zijn, volgens mij zeker bij klassiek, op zoek naar een autoriteit die hun aangeeft hoe ze hun (crossmediale) klassieke content kunnen ontvangen. Dat je vervolgens kenners en liefhebbers de rest laat aanvullen lijkt me prima, maar alleen daarop varen zoals het nu klinkt, dan kan je snel vervallen in een te grote, onoverzichtelijk portaal. Maar misschien pakt het goed uit. Ik ben benieuwd.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, March 28, 2007

// Digitale kanalen… Nog meer??

Kom op zeg, KRO. Het gaat allang niet meer om kwantiteit hoor! Als zelfs kabelaars dat tegenwoordig begrijpen, moeten jullie dat zeker inzien. Dus alsjeblief, ga nu niet weer allerlei extra digitale kanalen opzetten omdat je zonodig 80 jaar aan radio-archief online wil knallen. Cherry pickin’ voor je luisteraars, da’s mijn credo!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, March 27, 2007

// The Doors online

The Doors opent zijn online deuren

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, March 26, 2007

// De Rode Button

UPC zet er vol op in: de red button. Bij onze Britse buren al jaren een bekend fenomeen. In Nederland worden nu eindelijk de eerste stappen gezet. In december 2006 hadden we de eerste commercial (Holland Casino) met interactieve functionaliteit. Er zijn pilots geweest van UPC met oa Euronews, VPRO en TMF. Vandaag schrijft Discovery Channel geschiedenis door vanavond om 22.00 uur de eerste documentaire met red button functionaliteit in Nederland uit te zenden. De serie ‘’Everest’, een serie over 11 klimmers die de hoogste berg van de wereld willen beklimmen, heeft een interactief menu wat je op kan roepen als je via UPC digital kijkt. Toevalligerwijs was ik vorige week bij Chellomedia en heb ik deze nieuwe dienst mogen aanschouwen. Ziet er erg goed uit. Tijd zal leren of de Nederlander ook fanatiek tijdens reclames op rooie knoppen gaat drukken, ik wil in ieder geval een pilot doen. Al was het maar om te zien hoeveel mensen het nu al willen doen. Binnenkort meer dus!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, March 25, 2007

// Machine Head

H?t metalbum van 2007 is n? al te koop: Machine Head -  The Blackening

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, March 21, 2007

// STIR

Vandaag is de STIR Update in de Arena: 10,3 miljoen, weet u wat ze online doen… Ik ga er een biertje doen.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, March 19, 2007

// Web2.0 leidt tot teveel bezoekers??!

Web 2.0 startups hebben te kampen met een groot problemo: ze hebben teveel bezoekers (uit het buitenland).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// NYT Reader

Kranten blijven zoeken naar online business modellen. Er is weer een nieuwe: de New York Times heeft net een eigen ‘reader’ gelanceerd met zeker aanduidbare voordelen. Je kan deze beta versie vooralsnog gratis gebruiken, maar de bedoeling is dat je na deze gratis periode 15 dollar per maand moet schokken. Dit druist allereerst vol in tegen de huidige ontwikkeling dat je content meer ‘open zet’ in plaats van afschermt. En daarbij zie ik niet de waarde om relatief veel te betalen voor iets wat je ook gewoon gratis kan vinden op de website. Kan je nog beter een gewoon print abonnement nemen voor 40 dollar.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, March 18, 2007

// Jakob Nielsen

Een jaar of zes geleden heb ik eens een symposium bijgewoond van Jakob Nielsen. Deze webdesign-goeroe heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken van hoe mensen naar een website kijken en hoe je sites zo gebruiksvriendelijk mogelijk kan maken. Ik heb mijn site toen nog door hem laten checken, hij gaf goede tips. Alleen opvallend dat deze ‘goeroe’ in 2007 met dezelfde kreten en tips het nieuws haalt, want zijn verhaal is nog precies hetzelfde... Mooi staaltje van vermarkten van een verworven inzicht.

Mocht je ‘m toch nog ff aan het werk zien, hier een video over sites die hij vindt sucken:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, March 15, 2007

// CeBIT

De CeBIT 2007 is vandaag weer begonnen in Hannover… voor de thuisblijvers is er nu: CeBITv. Ook op CeBIT: de comeback van Commodore, maar dan als game-monster.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 43 van 44 pagina('s) « First  <  41 42 43 44 >