Life Files of...


Saturday, May 26, 2007

// Retouch

Voor degene die regelmatig depressief uit de Bruna vlucht omdat al die covergirls en boys er zo verdomd goed uit zien, hier een website + demo die er voor zorgt dat je weer met opgeheven hoofd (inclusief droogtelijntjes) een boekie kan uitkiezen: Retouch website.
Deze demo is trouwens gemaakt in opdracht van het Zweedse ministerie van Welzijn en Sociale Zaken. Dit om jongeren te laten zien dat al deze modellen er alleen zo uit kunnen zien doordat er digitale technieken gebruikt worden.
In de Nederlandse media merk je trouwens de trend om de echtheid van het individu te onderstrepen. Denk alleen maar al aan de reclamecampagne van Dove.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// We Feel Fine

Als je wilt weten hoe mensen uit, zeg maar, Eindhoven zich voelen… nu of op een speciale datum, dan moet je echt deze bizar coole site checken. We Feel Fine man!
Als spinoff zou het stoer zijn om deze ‘gevoelens’ te koppelen aan een site als last.fm. Dan weet je ook nog eens wat je moet draaien als je je ‘relaxed’ voelt.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, May 23, 2007

// Heavy Metal in Baghdad

Op VBS.tv is een zeer interessante documentaire te zien over de enige heavy metal band die Irak rijk is. Dat het geen veilige hobby is, blijkt wel uit deze vijfdelige videoreportage die Vice heeft gemaakt. Deel 1 tot en met 5 zijn hier te bekijken.
Voor meer achtergrond: check de synopsis.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, May 21, 2007

// Nieuwe tv hits

Wat wordt de nieuwste, Amerikaanse tv hit? In navolging van de vorige post: ook deze nieuw hit zal verkrijgbaar zijn via de legale bittorrent, zonder DRM.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Bittorrent: jouw tv?

Opvallend onderzoek over Bittorrent: 50% van het wereldwijde bittorrentverkeer heeft als doel om tv series over te pompen. Oftewel mensen zijn actief op zoek naar series die in hun eigen land nog niet te zien zijn, of mensen gebruiken Bittorent om gemiste series terug te kijken. Op zich dus logisch dat de grote, Amerikaanse producenten en netwerken (Warner Brothers, MTV, Paramount etc) in dit succes willen meedelen. Ze bieden dan ook sinds kort via de betaalde versie van Bittorrent hun tv series aan (bijv. 24 en Prison Break).
Hoe lang duurt het nog voordat Europese zenders en producenten hierin mee gaan… of blijven ze volhouden dat deze markt niet groot genoeg is?

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, May 16, 2007

// Australia - Right To Know!

Stront aan de knikker in het Australische medialandschap. De grote mediabedrijven downunder hebben zich namelijk gebundeld om zich flink uit te spreken over het gebrek aan ‘freedom of speech’ in Australi?. Blijkbaar worden Ozzie radio, tv, internet en kranten verboden of gedwarsboomd om te verslaan over bijvoorbeeld politieke issues, de tekortkomingen in de zorgsector, cijfers over geweldplegingen… om het topje van de ijsberg maar enigszins te benoemen. En ze zijn het nu dus zat. Vandaar deze persconferentie om dit recht te verdedigen - Australia, Right To Know.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Visualiseer je netwerk

Dit tooltje van Fidg’t visualiseert je netwerk op basis van Flickr en Last.fm tags. Een uitgebreide uitleg vind je hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, May 09, 2007

// Blair spreekt via YouTube

Engelsen staan nog wel eens bekend als conservatief, maar Blair is in deze eerder een pionier: de Prime Minister heeft namelijk sinds half april zijn eigen kanaal op YouTube: DowningStreet 10. Hierop plaats hij regelmatig videoboodschappen. Zo heeft hij bijvoorbeeld afgelopen maandag de nieuwe Franse leider Sarkozy gefeliciteerd via een YouTube video. Zowel in het engels als het frans. Ondanks zijn progressieve media benadering, ben ik niet rouwig dat hij zeer binnenkort terug treedt.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, May 08, 2007

// Das Leben Der Anderen

Aanrader: Das Leben Der Anderen. Zie mijn filmrubriek.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, May 07, 2007

// Dag

Morgen is de Dag.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, May 04, 2007

// Regisseer je eigen voetbalwedstrijd

Komende zondag hebben wij met Tien.tv een unieke pilot: een voetbalwedstrijd op interactieve wijze aanbieden. De bekerfinale tussen Ajax en AZ gaan we namelijk met vier simultane streams aanbieden op DeWedstrijden.tv zodanig dat de kijker zelf kan schakelen en zodoende zelf bepaalt uit wat voor positie hij of zij de wedstrijd wil zien. Regisseer dus je eigen voetbalwedstrijd. Het is voor het eerst dat een sportevenement, die ook nog eens live is, zo aangeboden wordt… Kom bij ons langs en kijk vanaf 18.00 uur mee…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, May 03, 2007

// MTV hoogst opgeleide kijker

Opvallend nieuwtje vandaag: mijn oude werkgever (MTV) heeft blijkbaar de meeste hoog opgeleide kijkers van alle Nederlandse tv-zenders. Bijna de helft van de MTV- en TMF-kijkers tussen de 20 en 34 jaar heeft een HBO of Universitaire opleiding. Het onderzoek geeft niet aan waar de hoogopgeleide kijkers tussen de 20 en 55 jaar het meest naar kijken. Maar kijkend naar dit onderzoek over 2005 zullen dat toch waarschijnlijk Nederland 3 en NET 5 zijn (zie onderaan pagina van dit onderzoek).

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, April 27, 2007

// Het Gesprek

Leuk initiatief.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, April 17, 2007

// Hoe ga jij zoeken in de toekomst?

Souki.com is een nieuwe zoekmachine waarbij je gepersonaliseerd kan zoeken door entertainment gerelateerde zaken. Deze machine heeft de contouren van hoe zoekmachines er volgens mij in de toekomst gaan uitzien, namelijk dat deze steeds meer toegespitst zullen zijn op een deelgebied. Of dat ze veel meer aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren. Google wordt straks namelijk echt teveel omvattend. Ga je over een paar jaar in Google zoeken op bijvoorbeeld ‘live voetbal’, dan krijg je straks 1 miljard resultaten ipv 1 miljoen. Dat gaat op een gegeven moment echt remmend werken. Waar ik in geloof is dat je bijvoorbeeld merken krijgt waar je naar toe gaat om in een bepaald gebied (nieuws, sport, entertainment) te zoeken. Of een zoekmachine die heel dicht bij je staat. Bijvoorbeeld dat een merk als Apple voor jou bepaalt middels een eigen zoekmachine wat je aan zoekresultaten krijgt als je zoekt op ‘voetbal’. Het merk dat het best aansluit op jouw wensen wordt dan jouw nieuwe Google…  Wie weet vraag je elkaar over drie jaar: “Met welk merk zoek jij?”

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, April 14, 2007

// Powerbook case

Een leuke, maar ook erg prijzige, beschermhoes voor je powerbook.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 42 van 44 pagina('s) « First  <  40 41 42 43 44 >