Life Files of...


Sunday, July 06, 2008

// SCAN mee

In televisieland is het dan misschien zomerstop, wij als VARA Nieuwe Media schakelen gewoon nog ff door. Zo hebben we afgelopen week een eigen groot project, dus los van een VARA-programma, gelanceerd met de naam SCAN.
Wat is SCAN?

::: Persbericht :::

Omroepvereniging VARA lanceert SCAN: een journalistieke online gids. SCAN scant het internet en andere media op opmerkelijke inhoud en presenteert die op een prikkelende, VARA-eigen, manier.

Je kunt het een journalistieke gids-op-internet noemen. Of een weblog plus. Een online magazine, kan ook. SCAN (scan.vara.nl) belicht opvallende fenomenen op internet en opmerkelijke voorvallen in de ?oude? media. SCAN geeft een gekantelde blik op het dagelijkse nieuws, maar heeft ook aandacht voor zaken die zich buiten de traditionele journalistieke waan van de dag afspelen. En giet dat in videocolumns en geschreven stukjes (of blogs). Met een visie die VARA-eigen is.

Dus: in een mix van luchtig en serieus. Soms grappige fenomenen belichtend, dan weer maatschappelijke issues aan de kaak stellend. Nooit voorschrijvend hoe of wat te denken, maar af en toe wel tot nadenken stemmend. En altijd op zoek naar een palet van meningen over actuele kwesties.

Waaruit bestaat Scan?
Uit een aantal onderdelen. Wekelijks is er SCAN TV: een videocolumn die een eigen kijk biedt op ontwikkelingen als online gokken of groeiende anonimiteit. Maar ook op een mediahype als de lancering van de IPhone.

Het onderdeel Blogslect geeft een overzicht van uiteenlopende meningen over een controversieel actueel thema. Meningen afkomstig van bloggende politici, maar bijvoorbeeld ook van betrokken burgers met een specialistische kijk op dat specifieke onderwerp.

SCAN Fragment presenteert de meest opmerkelijke tv-fragmenten van de afgelopen dagen op een rij. Juist die stukjes waar iedereen het over heeft, maar die je misschien nog niet hebt gezien of nog eens terug wilt zien. En dankzij de Nieuwsticker verlies je geen moment het meest actuele nieuws uit het oog. 

Sandwichmodel
Edwin Valent, hoofd nieuwe media: ?In dit tijdperk van multitasking en zappen hebben veel mensen het gevoel dat ze door tijdgebrek dingen missen. Met SCAN spelen we daar op in. De mix van luchtige en serieuzere content is typisch VARA. Met een beetje fantasie kun je het zien als het aloude sandwichmodel vertaald naar internet.?

Bezoekers spelen op SCAN een belangrijke rol. Ze kunnen op verschillende manieren reageren. Bijvoorbeeld hun goed- of afkeuring laten blijken door middel van thumbs up en thumbs down. Of zelf een reactie geven op de geboden inhoud. Maar ook: tips aandragen voor videocolumns, fragmenten en blogs.

SCAN. Filtert, gidst, verrast.
SCAN mee

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, July 04, 2008

// VARA Flashplayer

Vandaag begint om 21.25 uur het nieuwe VARA programma Bloot, Zweet & Banen. Hiervoor hebben we samen met USSR een programmasite(-je) gelanceerd. Daarnaast testen we nu samen met NPO de nieuwe flashplayer voor uitzending gemist. Groot voordeel is dat je deze player makkelijk kan embedden in bijvoorbeeld je weblog of Hyves. En vanaf morgen is in deze player dus ook, tadaa, Bloot, Zweet & Banen te verkrijgen.

Naast deze Omroep.nl-player zijn wedruk bezig om een eigen Flashplayer te fabriceren om VARA fragmenten en exclusief materiaal (dus alles buiten uitzending gemist om) ook perfect te ontsluiten. Daarover later meer.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, July 02, 2008

// Guus bij de VARA

Hulde. Met enige mazzel en dank aan Guus Hiddink heb ik de VARA EK-poule gewonnen. Dit was wel een taartje waard:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, June 29, 2008

// Ballon viral

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Apple Store Sydney

Er is (eindelijk) een echte Apple Store in mijn tweede thuisland… en wat voor ??n.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, June 21, 2008

// Muziek, sport en bier…

Vanuit Amsterdam zak ik zo af naar het zuiden voor een op voorhand al legendarische dag. Vanmiddag met Rudeless eerst naar de 013 voor een ‘middagconcert’ met een affiche waar je je vingers bij af likt: Meshuggah, The Dillinger Escape Plan en Between The Buried And Me. Deze grootheden moeten vanmiddag al hun drumkit opbouwen omdat er natuurlijk vanavond wat belangrijkers te doen is: Nederland - Rusland. Wat betekent dat we na dit metaalgeweld direct doorstromen naar een Brabantse kroeg om Oranje naar de overwinning te schreeuwen. Met nadien hopelijk een feestelijke treinrit naar Den Bosch om aldaar de gehele dag in stijl af te sluiten…

THE DILLINGER ESCAPE PLAN - Black Bubblegum


Meshuggah - Bleed


 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, June 15, 2008

// The New Joost - sneak preview

Afgelopen donderdag heb ik een presentatie bijgewoond van Joost. Je weet wel, de software waarmee je interactief tv kan kijken via p2p. Nu is Joost dus een programma, maar vanaf september 2008 kan je Joost gewoon vanuit je webbrowser bekijken. Redelijk radicale switch omdat het nu onlogischer wordt om het als een client aan te bieden op een set-up box (wat toch de opzet leek). Het verschil met de concurrenten van Joost, denk aan Hulu.com en thewb.com, is dat Joost zich vanaf september richt op het social network gehalte dat in de toekomst kan gaan leven rond tv kijken online. Ander verschil is dat ze ‘global’ willen acteren, maar vooral ‘local’ content (inclusief geo-blocking) willen bieden. Benieuwd of deze koerswijziging het gewenste succes gaat opleveren…

Ik heb van de presentatie van de nieuwe website een video met mijn mobiel gemaakt. Alleen omdat ik achteraan in de zaal zat is het geluid en beeld van bedenkelijk niveau. Toch wil ik het voor de echt geinteresseerden niet onthouden, want als je het geluid hard zet kom je een heel eind!

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, June 11, 2008

// Mobaganda

Een lean & mean plantooltje voor mensen die Evite veel te uitgebreid vinden: Mobaganda.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, June 06, 2008

// Vusion.com: HD streamen

Door BNN werd ik geattendeerd op een nieuwe, vette video plug-in: Vusion.com. Deze plug-in zorgt door een nieuwe encodeertechniek ervoor dat je bizar goed beeld krijgt met slechts 500 kbps. Je kan zelfs een complete HD-ervaring streamend op je beeldscherm krijgen met slechts 1.500 kbps. Tel uit je winst. Niet gek dat platenlabels hun videoclips hiermee willen distribueren. Want ook al is het verschrikkelijk om nieuwe plug-ins te downloaden, deze is het meer dan waard. En…
Zien is geloven.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, June 04, 2008

// Beste Amerikaanse krantenwebsites

Net terug uit New York stuitte ik op dit artikel: De Top 25 krantenwebsites van Amerika. Met grote overmacht is de NYTimes.com nummer ??n. De ‘slechtste’ website is van Sacbee.com.
Douglas A. McIntyre, schrijver van dit stuk, zegt: “The most important conclusion from this review of online newspaper sites is how uneven the quality is from property to property. Some of the smaller papers which probably have modest resources have done an extremely good job of engaging readers, using the best tools of the internet, and putting up content which adds to the experience of the subscriber to the physical newspaper. Some of these sites are likely to draw multiple visits from the same person throughout the day, the Holy Grail of online content behavior. Other sites seem to be designed to keep readers away. There is clearly not much benchmarking going on in the online part of the newspaper industry, and with the increasing risk that more newspapers will fail,not using a standardized measurement of excellence for improvement is a real shame.”

Ook hier zie je dus dat oude en nieuwe media eigenlijk twee aparte entiteiten zijn waarbij je bijvoorbeeld qua hard copy kan excelleren, maar online volledig de boot kan missen. In mijn opinie snappen de beste krantenwebsites het volgende: je moet niet een doorvertaling van je krant willen maken naar een online versie. Je maakt twee producten met de daarbij behorende experts die wel gebruik maken van elkaars contentstromen, maar qua presentatie hun eigen regels en insteek kiezen. Een goede afstemming en doorverwijzing doet de rest.
En ja hoor, ik zie ook de parallellen met omroepen en hun digitale avonturen…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, May 27, 2008

// New York

I just arrived in Downtown New York, feelin’ on top of the world with this view:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, May 15, 2008

// Visual Reader

Een RSS reader online, maar dan anders.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, May 12, 2008

// Burgerjournalistiek in Disney World

Helaas heeft Skoeps het niet gered.
Ik vind het jammer dat geen enkele nieuws- of actualiteitenrubriek aangehaakt heeft bij dit platform. Want met een doorvertaling naar televisie had dit initiatief zeker kunnen werken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat op het moment dat je een ‘Skoep van de dag’ in het journaal voorbij ziet komen, je een stuk sneller ook iets in willen sturen. Kijk maar naar die mega-irritante amateurfoto’s die in elke publieke en commerci?le weerrubriek voorbij flitsen…

Anywayz, in Amerika is er weer een nieuw burgerjournalistiekplatform uit de grond geplopt: Twisney. Deze dienst staat geheel in het teken van wat er live gebeurt in Disney World, Orlando. Mensen die rondlopen in dit pretpark kunnen met hun mobiel korte berichten en foto’s sturen naar Twisney.com. Vervolgens kan iedereen deze info online of op ‘n mobiel bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe lang de rij is bij populaire attracties en bij welk restaurant de wc’s nog schoon zijn. Twitter enabled.
Het is nu al een succes.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Wow: 1 TB Media Streamen

Het nadeel van laptops en computers is toch dat er relatief weinig opslagruimte op zit, zeker met al dat HD-geweld. En als je je harde schijf dan toch volledig gebruikt, wordt je computer er weer traag van. Aangezien ik daarbij heul veul muziek heb en veel films en series kijk op mijn Appletje, heb ik een chronisch tekort aan bytes. De oplossing die ik heb gevonden is misschien voor meer mensen handzaam, daarom een logje over mijn solution: de 1 TB Ethernet Harde Schijf Home Edition van LaCie. Het installeren was een kriem, maar eenmaal werkend is het super.

Wat is er nou specifiek zohandig aan deze harde netwerkschijf?
Als je ‘m eenmaal in je netwerk hebt hangen kan je via iedere computer al je bestanden benaderen. Dat is niets nieuws, maar het voordeel is dat deze Home Edition herkent wat voor file het is en kan het vervolgens ook streamend van die harde schijf afspelen. Dus zet je die TB bijvoorbeeld vol met muziek, dan herkent je iTunes dit automatisch als een gedeelde schijf en kan je het direct streamend afspelen van die schijf. Idem voor photo’s, video’s en andere bestanden. Dus wel films kijken op je laptop, niet de bestanden meezeulen. En dan komt het: dit is niet alleen thuis in je eigen netwerk te gebruiken, je kunt deze bestanden overal ter wereld bereiken. Want je krijgt bij deze LaCie een inlogsite, waarmee je al je bestanden kunt benaderen en vervolgens weer kan streamen. Handig!

TIP: Kijk goed naar je routerinstellingen (UPnP enablen!) en let op met het plaatsen van afwijkende muziekbestanden, daardoor kan het zijn dat hij geen enkel media-object meer herkent (dus niet te grote batches overpompen).
Andere (router)problemen moet je kunnen tackelen met deze sites en fora: one, two, three.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Saturday, May 10, 2008

// Japanse Viral

Geinige viral van een Japans kledingmerk.

Mijn ‘loop’ vind je hier. Embedden van je eigen loop lukt door ??n of andere codefout niet, da’s dan weer een gemiste kans.
NB Check ook de Uniqlock:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 35 van 44 pagina('s) « First  <  33 34 35 36 37 >  Last »