Life Files of...


Wednesday, September 03, 2008

// Radio Kassa - uitzending 2

Zonet had ik het in de wekelijkse mediarubriek van Radio Kassa (op Radio 1 - 16.20-16.30 uur) over de volgende onderwerpen:
- Amerikaanse tv-zenders zetten tegenwoordig (bijna) alles online, af en toe zelfs in HD-kwaliteit. Probleem is dat deze websites alleen toegankelijk zijn voor mensen die zich in Amerika bevinden. Je kan deze blokkade met Hotspot Shield omzeilen… Hiermee trakteer je jezelf op een avondje Amerikaanse TV!
- Google Chrome: vandaag lanceert Google zijn eigen webbrowser, Chrome genaamd. PC-gebruikers kunnen hier de beta-versie downloaden (Linux en Apple mensen moeten nog even geduld hebben). En hier lees je meer over de lancering.

NB De uitzending terugluisteren kan hier. Wil je alleen mijn rubriekje horen? Klik hier.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// Interview Emerce

“Heel VARA moet crossmediaal worden” op Emerce.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, September 01, 2008

// VARA Flashplayer sneakpreview

Voor alle lezers van deze blog heb ik een mooie sneakpreview cq primeur: de VARA-flashplayer. Hij gaat pas volgende week maandag live, maar je kan hem nu al in volledige grootte hier aanschouwen. De kleinere versie staat onder deze post. (Let wel: er zit een simpel testfilmpje in van YouTube.)
Misschien is deze player technisch (nog) niet super-revolutionair, maar VARA-strategisch zetten we hiermee echt een enorme stap. Allereerst hebben we nu de mogelijkheid eenvoudig web-only content die we zelf maken te ontsluiten. Maar het belangrijkste is dat we nu gelukkig echt helemaal afgestapt zijn van het idee dat content binnen het VARA-domein moet blijven. Deze embeddable player kan je gebruiken op je Hyves pagina, je weblog of waar dan ook. En binnenkort krijg je ook recommendations en de mogelijkheid tot raten. Een interne revolutie die erg goed is om de interactie met onze gebruikers te vergroten, mensen met VARA-content te laten ‘spelen’ en echt grootschalig syndicatie door te voeren… Blij dat ie er is dus.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, August 31, 2008

// PULLAH.com - ecohip!

Hulde voor deze dag! Waarom? Vandaag is mijn geliefde succesvol live gegaan met haar website PULLAH.com. Een website met eco-hippe kleding, accessoires en speelgoed voor babies en kids. Om deze livegang luister bij te zetten hebben we vandaag een meer dan geslaagde openingsborrel gehad in Loods 6. Grote opkomst en erg leuk om te zien dat iedereen zo laaiend enthousiast is over iets wat een jaar geleden als idee begon. Linda heeft namelijk voor PULLAH.com de mooiste merken geselecteerd die op een eerlijke, pure manier werken. Alles is fairtrade (de makers zijn volwassen, krijgen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden) en van gerecycled of natuurlijk materiaal (katoen, zijde, wol of bamboe, zo mogelijk ecologisch geproduceerd) gemaakt. Bovenal is alles ontzettend mooi en harstikke hip! Dus zit je in de doelgroep of zoek je cadeaus (er is namelijk ook een cadeau-service) moet je echt even rondsurfen op PULLAH.com.
Vind je er nu niks van je gading, schrijf je dan in op de nieuwsbrief en blijf up to date over alles wat PULLAH aangaat.
NB Dutchcowgirls waren er als de kippen bij! Respect!

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, August 28, 2008

// Crossmedia Zomercaf

Afgelopen dinsdag heb ik tijdens het iMMovator Zomercaf?, net als mijn collega’s van NOS, SBS, RTL en MTV, een tipje van de sluier opgelicht over wat wij als VARA Nieuwe Media aan het doen zijn op het gebied van crossmediale projecten en de nieuwe strategie. Je vindt hier een uitgebreid verslag van wat er tijdens deze middag allemaal besproken is. Je kunt ook de podcast checken.
Recensies vind je onder andere op Marketingfacts en Ilsemedia.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, August 27, 2008

// Radio 1 Premi?re

Vandaag presenteer ik voor het eerst mijn media-rubriekje op Radio 1, in het VARA-programma Kassa Radio met Felix Meurders en Simone Weimans. Vervolgens praat ik elke woensdag over mijn passie, media dus, op Radio 1 tussen 16.25 en 16.30 uur.

De aflevering van vandaag kan je hier helemaal beluisteren. Je kan ook alleen mijn rubriekje horen, dat doe je dan hier.
De onderwerpen die ik deze week behandel zijn:
- hitmelater.com
- slechtedekking.nl
- en radionomy.com (het interview wat ik met Yves had, ??n van de oprichters, vind je hier)

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, August 24, 2008

// Sworn Enemy

Straks met twee oud-Talpanen naar Sworn Enemy en All Shall Perish in De Kade. Moshen!

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, August 22, 2008

// Nieuwe seizoen Publieke Omroep

Gisteren was de opening van het nieuwe seizoen van de Publieke Omroep in Studio Baarn. In een indrukwekkende presentatie van anderhalf uur kwam veel bekends voorbij en een paar nieuwe formats. Lees hier de hoofdpunten. E?n programma kende ik nog niet, maar moet ik echt zien: Toren C van de VPRO.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, August 19, 2008

// Taekwondo digitaal

Taekwondo is mijn sport. Morgen beginnen de Olympische Spelen pas echt, want dan staat voor vier dagen lang Taekwondo op het programma. Met meer dan gewone belangstelling ga ik dit dan ook digitaal volgen (want op tv zal je er weinig van terugvinden), mede omdat ik heel erg in de verte heb mogen ruiken aan deelname aan het Nederlandse Taekwondo Team toen het tijdens Barcelona 1992 als een demonstratiesport op het programma stond. Sinds 2000 is Taekwondo overigens terecht een offici?le Olympische Sport. Hoe kan je nu al dit Koreaanse vechtgeweld volgen?
- NOS: via de NOS-website en de (commentaarloze) stream. Van woensdag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 14.30 uur. Het Nederlands team bestaat uit alleen Dennis Bekkers, de wereldkampioen van 2006. Het zou goed voor de sport zijn als hij zichzelf in de medailles kan trappen…
- NBC: in Amerika wordt Taekwondo een stuk fanatieker gevolgd omdat het team voornamelijk uit 1 familie bestaat: de familie Lopez. Het USA team bestaat uit Charolotte Craig, Diana Lopez, Mark Lopez en Steven Lopez. En de trainer, ja hoor, is ook een Lopez… de oudste broer van het stel. De NBC heeft voor Taekwondo een site opgetuigd, waar je alles on demand en live kan volgen. Het live-gedeelte is eigenlijk alleen voor Amerikanen te zien, maar door het trucje van mijn vorige post toe te passen kan je dat mooi omzeilen…

Let the games begin.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, August 07, 2008

// Kijk Amerikaanse TV ondanks GEO-blocking

Amerikaanse TV-gerelateerde content kan je bijna nooit vanuit Nederland bekijken vanwege allerlei GeoIP blocking. Problem solved, want als je gebruik maakt van Hotspot Shield kan je dit omzeilen. Hoe werkt het? Lees het hier. Resultaat? Je kan nu eindelijk sites als Pandora, CBS, Fancast en Hulu gewoon bekijken… Hoe relaxt is dat?!
Let wel: hoe veilig dit alles is, is nog onduidelijk…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, August 06, 2008

// Humor.tv & VARA.nl

Zelfs in deze zomermaanden timmeren we als VARA Nieuwe Media flink aan de weg. Deze week zijn we bijvoorbeeld live gegaan met het mega-project Humortv.nl: het grootste live en on demand humorplatform van Nederland. Humortv.nl brengt de succesvolle website Variatee.vara.nl en het digitale tv kanaal Humor TV op een logische manier bij elkaar. Zodoende heb je nu ??n plek voor al je topseries zoals The Office, Little Britain en de Graham Norton Show en bakken vol cabaretfragmenten van onder andere Najib Amhali, Hans Teeuwen en Javier Guzman. En het mooie van dit alles; je kan nu ook al deze cabaretfragmenten op je eigen site of Hyves pagina zetten. Meer weten? Zie persbericht cq check de fragmenten:

Maar dat is nog lang niet alles, ook zijn we druk doende om de home van VARA.nl, in vier fases, te verbeteren. De eerste update is nu live. Hiermee kunnen we meer video ontsluiten en is er veel meer effectieve ruimte. Maakt het allemaal al prettiger navigeerbaar.
De volgende update aan de home zal medio september zijn, wanneer we de VARA flashplayer lanceren…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, July 29, 2008

// NFL: van non-believer naar believer

De NFL was tot op heden een partij die zich zo ver mogelijk van het digitale speelveld hield. Ze waren bang dat al dat ‘online geneuzel’ alleen maar de hoogte van de tv-deal in gevaar zou brengen. Maar ook zij gaan binnenkort om. Vanaf september gaan zij namelijk NFL uitzendingen van de NBC streamen op de websites van NBC en NFL. Reden? Een groot deel van de kijkers zitten tussen de 25 en 34 jaar, nou net de groep waar je zeer getarget op kan adverteren (lees: geld verdienen). En dat is voor de NBC erg welkom, dat geld verdienen, omdat ze tot nu toe altijd een TV-deal hebben gesloten met de NFL waarop ze moesten inleveren. Waarschijnlijk verwachten ze door een media-deal te maken wel quitte te kunnen spelen (breder salespalet). NBC gaat in ieder geval alle online sales doen voor de NFL…
Lees meer in de LA Times...

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, July 28, 2008

// ABC iView

Er is veel gebeurd sinds wij met Talpa in 2005 met Programma Gemist kwamen. Qua beeldkwaliteit, volledigheid, techniek, snelheid, usuability en interface waren we de tijd echt ver vooruit. Maar de tijd staat gelukkig niet stil. Zo heeft elke omroep wel al een ‘Catch Up TV’ variant online staan. Zelfs SBS komt nu eindelijk met een uitzending gemist. Overigens met de dubieuze naam ‘Programma Gemist’. Je zou namelijk toch verwachten dat deze naam nog steeds in handen is van Talpa…
Anywayz. Er zijn nu ook een groot aantal omroepen die proberen een twist te geven aan ‘Catch Up TV’. Denk aan Hulu. Maar ook de BBC iPlayer. En nou net naar die varianten heeft het Australische ABC goed gekeken (het is dan ook niet voor niets het kleine broertje van de BBC). Zo kwamen zij eind vorige week met de ABC iView. Een mooie vorm van ‘TV out of the box’. Het afwijkende zit ‘m in de compleetheid. Zonder een client te downloaden kan je online alles 7 dagen terugkijken, krijg je gratis speciale (HD) kanalen: kids channel, art channel, documentaires, news channel etc. Verder zit er in iView een bestelkanaal om on demand films, series etc te bestellen. En een hoop interactie, je eigen channel maken bijvoorbeeld, maakt de iView uiteindelijk een complete tool.
E?n nadeel: er zit ook een erg goede GEO-Block op, dus vanuit Nederland helaas niet te bekijken.

// iView tour:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, July 21, 2008

// TV ervaring via internet

Vandaag werd bekend gemaakt door NBC dat Jimmy Fallon tv vlieguren gaat draaien op… internet. Wie is Fallon en wat is het verhaal?
NBC heeft in Amerika een dikke vinger in de pap qua late night shows. Je hebt de grote meneer Jay Leno die voor NBC elke werkdag laat in de avond ‘The Tonight Show’ presenteert. En daarna, ook elke werkdag maar echt in de nacht, komt na Leno de iets minder grote meneer (die overigens in de waarderingscijfers beter scoort dan Leno) Conan O’Brien met zijn ‘Late Night’. Nu is een tijdje terug bekend gemaakt dat Jay Leno vervangen wordt door Conan O’Brien. Hierdoor ontstaat er dus een vacante positie bij ‘Late Night’. Deze gaat medio 2009 ingevuld worden door Jimmy Fallon, een stand-upper slash acteur (voornamelijk bekend van Saturday Night Live - ook NBC). Nu moet Jimmy natuurlijk vlieguren maken om zo’n (grote & belangrijke) show te kunnen dragen. Daarom heeft vandaag NBC bekend gemaakt dat Jimmy deze ervaring gaat op doen door, vanaf komende herfst, alvast elke werkdag een kleine late night show te maken die alleen op internet te zien is (live vanaf 00.30 uur - Amerikaanse tijd). Overigens niet alleen om te leren zo’n show te dragen, maar ook om te experimenteren met formats. Na 6 maanden proef ‘tv’-draaien op internet zal Jimmy dan toch de stap maken naar dat oude medium… Interessant om te zien, wanneer deze show gaat lopen, hoe ze dit onder de aandacht brengen. Let’s see.

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, July 15, 2008

// What Happened To The Passion?

When it began, for those who don’t know // It didn’t matter how you looked or what you wore to a show // Dress codes, FUCK NO! we didn’t care // About the brand of your jeans and all that shit in your hair // But now the biggest part is all about the image and not the art // Fashion before passion! // And at nights, it makes me mad that I should have to ask: what happened to the passion? // What happened to the reason for screaming? // What happened the music and the message that I love? // What happened to the hard work? // And why does everybody look the same? // What happened the music and the message that I love? // And I know, that people chance // And we go through different stages in life // And I’m not here to criticize // But the reason I scream, is a feeling inside // But now the biggest part is all about the image and not the art // Fashion before passion! // And at nights, it makes me mad that I should have to ask: what happened to the passion? // What happened to the reason for screaming? // What happened the music and the message that I love? // What happened to the hard work? // And why does everybody look the same? // What happened the music and the message that I love? // Lost (1, 2, 3, 4) lifetime ago it seems // You gave up on your wildest dreams // But I refuse to let mine go // I took an oath, you can find me here // With an open heart and ears // Refusing to surrender // I can’t believe they don’t remember // What it feels like to be young // What happened to the passion? // What happened to the reason for screaming? // What happened the music and the message that I love? // What happened to the hard work? // And why does everybody look the same? // What happened the music and the message that I love? //
HAVE SOME PASSION!

H20 is terug na 7 jaar. En hoe?!
Detail: een deel van deze clip is opgenomen in een New Yorkse cd-winkel waar ik een maand geleden maar niet weg kwam (teveel goeie platen!)

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 34 van 44 pagina('s) « First  <  32 33 34 35 36 >  Last »