Life Files of...


Wednesday, December 01, 2010

// De Gids FM - Uitzending 95

Deze keer heb ik het in De Gids FM om 11.50 uur op Radio 1 over de volgende digitale projecten en medianieuws:

- Tweetjemee.nl: selling is the new savings
- Boxee Box: ik heb ‘m nu een week in gebruik. Wat zijn de bevindingen?
- Gadget van de week: een ‘slimme’ football-helm

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Tuesday, November 30, 2010

// NBC laat twitteraars content maken

NBC gaat begin 2011 een programma maken waarin de twintig meest invloedrijke, lokale twitteraars worden gevraagd naar hun mening over hot topics.
Zeven steden (waaronder New York, San Diego en Washington) krijgen in eerste instantie zo’n (lokaal) programma.
Meer info hier.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, November 28, 2010

// Quote van de Dag

De bestuursvoorzitter van Adidas: “Oude media is niet meer zo belangrijk voor ons” en “Jongelui van tussen de 14 en 19 jaar zijn vaker op Facebook en Youtube dan dat ze sport op televisie kijken”.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, November 24, 2010

// Svpply.com - social shopping

Ik ben wel een beetje fan van Zach Klein. Wie? Zach Klein.

Kort gezegd: Zach is onder andere mede-oprichter van Vimeo.com en Boxee.tv. Hij heeft daarbij een neusje voor nieuwe ontwikkelingen en design. Dat heeft hem in die zin zoveel opgeleverd dat hij tegenwoordig ook investeerder is in allerlei (digitale) projecten.
Ondanks zijn jonge leeftijd en zijn vele werkzaamheden is hij weer druk bezig met een nieuw project dat wederom meer dan de moeite waard is: Svpply.com.

Via een simpele linkje in je bookmarks kan je producten die je online tegen komt - en te gek vindt - heel makkelijk aan jouw eigen svpply.com pagina toevoegen. Zo kunnen mensen zien wat voor smaak je hebt, krijg je recommendations die bij je smaak kunnen passen, word je geinspireerd en heb je altijd een lijstje van producten die je graag zou willen hebben (niet onhandig voor de december-maand).
Oftewel ‘Your Svpply is your collection of the products you love’.

Werkt best verslavend. Probeer het eens (en volg mij natuurlijk).

Uitleg vind je hieronder:

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// De Gids FM - Uitzending 94

Vandaag heb ik het in De Gids FM om 11.50 uur op Radio 1 over de volgende media-zaken:

- De Boxee Box: ik heb ‘m vandaag ontvangen!
- Yogatailor.com: jouw persoonlijke yoga-coach
- Gadget van de Week: een Nederlandse emmer won de ‘Science Magazine gadget/product 2010 Award’.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, November 21, 2010

// Shoudio.com - Audio droppen

Weer eens een nieuwe app + website van Nederlandse bodem: Shoudio.com.

Waarom gebruiken? Via jouw mobiel kan je met Shoudio audio delen (tot 10 minuten) met de hele wereld. Of via audiofragmenten de locatie ‘ontdekken’ waar je op dat moment bevindt.
Meer info via iPhoneclub.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, November 17, 2010

// De iPlayer - Belachelijke prijsstrategie

De BBC iPlayer kent vast iedereen wel. Deze terugkijkservice van de Britse Publieke Omroep wordt alom gewaardeerd en vaak als hét voorbeeld van ‘Catch Up’ televisie aangehaald. Je zou verwachten dat ik het als goed nieuws zou betitelen nu de BBC bekend heeft gemaakt in 2011 de iPlayer ook open te stellen voor alle Europeanen (zie artikel van de ‘Telegraph’).

Waar zit de ‘catch’? Ondanks dat de iPlayer in de UK gratis te gebruiken is, zal dat in Nederland niet het geval zijn. Europeanen moeten namelijk betalen voor alle content. Dat vind ik op zich geen probleem. Is een bewezen model en als de prijzen reeel zijn, wil je voor dat gemak best een paar euro betalen. Feit is alleen dat ze voor een gekke prijsstelling kiezen. Eén aflevering Top Gear bijvoorbeeld zal rond de 10 dollar moeten gaan kosten! Wat?! 10 dollar! In de eerste de beste Dixons vind je een complete dvd voor dat geld en kan je het nog bewaren ook. Het verbaast me dan ook ten zeerste dat de BBC hier voor kiest terwijl er qua prijs-strategieen nu toch veel bekend is over wat werkt en wat niet. Je zou verwachten dat ze veel meer naar de modellen van iTunes zouden kijken (0,99 - 3,99 dollar per aflevering of gelijk een heel seizoen laten aftikken).

Ook jij zal waarschijnlijk de vraag hebben. Waarom?
Het is in die zin te duiden: ook de Briste politiek vindt dat de Publieke Omroep flink moet bezuinigen. De BBC denkt het ontstane gat onder andere op te vangen door haar content voor flinke bedragen te verkopen aan niet-Britten. Misschien dat ze door de wet van de grote getallen nog een eind komen; maar ik zou deze prijsstrategie nooit aanhangen. Vroeg of laat betaalt BBC zelf de prijs.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// De Gids FM - Uitzending 93

Deze week gaan we weer de wereld over voor alle media-nieuwtjes. Vandaag heb ik het om 11.50 uur op Radio 1 over:

- BBC iPlayer straks ook in Nederland (en de rest van Europa)
- Bookcrossing.com: laat je boeken de wereld over reizen
- Gadget van de Week: universeel zap-kussen

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Friday, November 12, 2010

// De Heer Ontwaakt - Uitzending 4

Sander werkte vanochtend thuis. Daarom vandaag mijn mediarubriek aan Sander’s ontbijttafel…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Thursday, November 11, 2010

// NBA player - Ter leering ende vermaeck

NBA vind ik op vele fronten het voorbeeld van hoe je goed invulling kan geven aan mediabeleid en onafhankelijkheid. In Amerika zelf is het misschien allemaal wat rommeliger. Daar kan je namelijk de basketbal-wedstrijden volgen via NBA TV, local networks of de national broadcasters zoals ESPN en FOX. Dat is van oudsher eenmaal zo. Maar voor de rest van de wereld hebben ze een perfecte manier gevonden om alle NBA live en on demand content te ontsluiten. Zo goed zelfs dat je daar best voor in de buidel wil tasten…

Laten we niet vergeten; vorig seizoen had NBA het al aardig voor elkaar. Ik schreef er niet voor niets een paar keer over (hier en hier). Maar dit jaar hebben ze helemaal doorgepakt. Ik wil in deze post dan ook uiteenzetten wat er zo speciaal is aan hun nieuwe web-player die ze gelanceerd hebben voor alle landen buiten Amerika. Het luistert overigens naar de naam: International League Pass.

Laat ik gelijk helder zijn. Dit kost je wel geld.
Hoe pakt de NBA dit kostentechnisch aan?

// Abonnement-structuur
Om alle wedstrijden van alle teams te kunnen volgen tot en met de play-offs (dat zijn 2.460 wedstrijden - op de kop af) kun je kiezen uit twee abonnementen:
- Premium Package: met dit pakket krijg je onbeperkt toegang tot alle live en on demand wedstrijden / kan je tot maximaal vier wedstrijden gelijk kijken in je player / pauze+rewind functie tijdens live-wedstrijden / en kan je ook kijken via je mobiel of iPad
- Standard Package: met dit pakket kan je alles live volgen en on demand wedstrijden tot 24 uur terugkijken / kijken is beperkt tot de web-player

Wat is de schade?
- Premium Package: 115 euro voor een seizoen
- Standard Package:  85 euro voor een seizoen

Wil je er de playoffs bij, betaal je een extra 50 euro (maar tot eind van het jaar krijg je nog 20% korting).

Persoonlijk zou ik altijd gaan voor de Premium. Het maakt de experience zoveel meer waard.

// Aanbieden content
Dan hetgeen waarin de NBA echt agendabepalend in is, is hoe ze deze content bij je thuis brengen.
Op het moment dat je een abonnement gekozen hebt kan je (zowel op pc als mac - zeker dat laatste is niet altijd een vanzelfsprekendheid) in de webplayer inloggen. Hier wordt het leuk.

1) Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit is extreem hoog. Dit komt omdat ze een aparte plug-in gebruiken. De RayV player. Deze player heeft als kenmerk dat het HD-beeldkwaliteit kan evenaren zonder dat je internetconnectie daarin de zwakste schakel wordt. Daar wil je best een plug-in voor downen. Kwaliteit die je zo kan doorzetten naar je 50-inch tv.

2) Functionaliteiten die je op tv niet hebt
Gaaf is dat je kan kiezen om 1 wedstrijd, 2 wedstrijden of 4 wedstrijden tegelijkertijd live of on demand te volgen. Door te klikken op een wedstrijd, bepaal je welk audio-kanaal doorkomt.

3) Echt alle informatie is voor handen
Als je een ‘single’ wedstrijd volgt kan je echt alles van die wedstrijd binnenhalen. Voorbespreking, nabespreking en alle statistieken. Je kan personen volgen, filteren op blocks, rebounds, dunks - verzin het maar. Je kan het helemaal naar je hand zetten en bepalen waar op het scherm je de info wil hebben. Enige nadeel wat mij betreft: de overall statistieken zijn altijd de uiteindelijks ‘stats’. Dat is niet handig als je on demand kijkt natuurlijk…

4) NBA on the move
Mooie van het Premium Pakket is dat je dus ook alles kan kijken via je mobiel of iPad. Hier zitten wel wat addertjes onder het gras:
- op mobiel werkt het niet bij iedereen even goed, gezien de reacties in fora
- je moet nog een keer apart betalen voor de applicaties zodat je jouw League Pass kan benaderen. Zo kost een iPhone app (NBA Game Time) 9,99 dollar.

5) Interactie
Als je vrienden hebt die ook wedstrijden volgen is de interactie-laag best aardig.
Je kan een aparte chat-lobby openen waar je met vrienden of fans kan chatten terwijl je de wedstrijd volgt. Je hebt per wedstrijd een unieke chatruimte. Dat is wel handig.
Verder kan je eenvoudig vanuit de player sharen naar Facebook en Twitter. Maar goed, dat is niet echt spannend.

Concluderend: of je nu in IJsland, Taiwan of Brazilie bent - de NBA moet je volgen via deze player. Het is compleet, kwaliteit is hoog en je hebt altijd alles wat NBA in zich heeft bij je. Dat is de conclusie van een NBA-fan.

Mijn conclusie als professional: wat ik echt knap vind van de NBA is dat zij zichzelf in een positie gemurwd hebben dat ze ‘onafhankelijk’ zijn geworden van kabelaars, netwerken of videoportalen. Je sluit een contract bij de NBA af en NBA heeft heel de distributieketting in handen. Hoezo ‘in control’?! Als KNVB, UEFA of ATP zou ik hierover lopen watertanden.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Wednesday, November 10, 2010

// Hoogste bereik ooit binnen VARA-domein

Vet!

== Persbericht ==

Record aantal bezoekers voor VARA-sites in jubilieumweek

Tijdens de week waarin de VARA haar 85-jarig jubileum vierde, noteerden de sites binnen het VARA netwerk een record aantal bezoekers. Meer dan 1.7 miljoen unieke bezoekers zorgden voor meer dan zes miljoen pageviews. De online herhalingen van ‘De Wereld Draait Door’ waren daarnaast in de maand oktober het meest bekeken op http://www.uitzendinggemist.nl.

Voor de jubileumweek is er, naast de reguliere goedbezochte sites zoals dwdd.vara.nl, kassa.vara.nl, pauwenwitteman.vara.nl, giel.vara.nl en sites van Kinderen voor Kinderen en Joop.nl, een aparte site opgezet voor alle activiteiten rondom het 85-jarig bestaan. Zo kon er op 85jaar.vara.nl worden gestemd op de panelleden voor de speciale uitzending van ‘Het Lagerhuis’, kon er gestemd worden op de beste jingle uit de geschiedenis van de VARA en is er een game waarbij fragmenten in de juiste tijdslijn geplaatst moeten worden. Daarnaast is er informatie over alle speciale uitzendingen en zijn er fragmenten terug te zien.

‘De Wereld Draait Door’ was met 513.126 starts het best bekeken programma van UitzendingGemist in de maand oktober. Dit naast de ruim 50.000 livestreams die er via dwdd.vara.nl zijn bekeken. Deze site is de best bezochte site binnen het VARA netwerk en heeft een ongekende groei laten zien: ten opzichte van twee jaar terug is aantal unieke bezoekers per week (bijna 450.000) verdertigvoudigd.

============

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// De Giel-app is live - Download ‘m nu!

Vandaag is de dag! De Giel-app is vanaf nu te downloaden voor zowel de iPhone als voor alle Android toestellen. Nog nooit kon je zo dicht op ‘jouw’ VARA-personality zitten. Met deze Giel-app kan je niet alleen alles van Giel kijken, luisteren en ervaren… Nee, vanaf vandaag kan je er ook live bij zijn als Giel jou dagelijks een kijkje in zijn leven gunt. Je wacht op een alert en je kijkt exclusief en live mee: of Giel nou een ei bakt, slaapwandelt of Kane interviewt.

Houd donderdag en vrijdag ook DWDD in de gaten, want daar zal Giel een demonstratie geven van deze revolutionaire techniek die we samen met Triple-IT hebben gemaakt.
Beter nog: download ‘m nu! Klik hier voor iTunes of ga naar de Android Market en zoek op Giel.
En mocht je in deze beta-versie dingen zien die verbeterd kunnen worden: redactiegiel(at)vara.nl

Meer info op de Giel-site.

NB Fijn dat we deze app nog live hebben voor mijn vertrek. Hell yeah.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

// De Gids FM - Uitzending 92

Vandaag gaan we weer de lucht in. Oftewel: ik praat om 11.50 uur in mijn mediarubriek op Radio 1 over het volgende:

- Hoteldeuren openen met je smartphone: pilot in Stockholm
- Memolane: een update
- Gadget van de week: de Bang! lamp

De Gids Fm.

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Monday, November 08, 2010

// Incidental Media :: schermen-strategie

It’s all about the screens…
Het Britse bureau Dentsu uit London zet zijn schermen-strategie in onderstaande video’s uiteen:

 

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink

Sunday, November 07, 2010

// Memolane - een preview

Op 15 september j.l. had ik het in mijn rubriek op Radio 1 over Memolane. Een kakelverse start-up van de sympathieke Deen Eric Lagier. Wat doet Memolane? Deze nieuwe dienst rangschikt alles wat jij ooit op het internet gedeeld hebt in een tijdlijn en legt vervolgens verbanden. Zo kan je bijvoorbeeld zien waar je was op 1 november 2007, welke muziek je luisterde en waar je over blogde. Oftewel “rediscover your social life on the internet’.

Sinds de 15e september heb ik regelmatig contact met Eric. Het ontstaan van dit contact is geinig en kenmerkend voor het internet. Via Twitter had hij namelijk ontdekt dat er in Nederland gesproken werd over Memolane, terwijl zijjn site nog niet eens live was. Vervolgens had hij de uitzending teruggekeken waar ik Memolane uitlegde aan Felix. Ook al had hij geen idee waar we het over hadden, hij was blij verrast dat er al over gesproken werd. Het contact was gelegd en sindsdien heb ik het geluk dat ie mij altijd als een van de eersten zijn volgende fase van zijn site laat inzien. Zo ook afgelopen week. Memolane is namelijk in private beta gegaan. Als enige Nederlander kon ik dus al een kijkje nemen, maar kijk gerust even mee…

:: Preview Memolane.com

// Begin
Eenmaal aangemeld is het de bedoeling dat je aangeeft welke sociale netwerken je allemaal wil binnenhalen. Van Last.fm tot en met Facebook. Vervolgens connect Memolane met deze diensten en haalt alle info binnen.

// Vervolg
Als alles binnengehaald is, toont Memolane de content op een tijdlijn. Zo kan je dus verbanden gaan zien. Dat je bijvoorbeeld op 1 februari 2009 in Spanje zat, luisterde naar Damien Rice en een verhaal gepost had over jouw nieuwe uitdagingen in het leven. Van die verschillende info maakt Memolane dus een ‘story’, die je vervolgens weer kan delen met jouw vrienden (mensen die bijvoorbeeld bij je waren in Spanje). Het mooie van Memolane is dat je ook vrienden memo’s, tweets, video’s of wat dan ook kan laten toevoegen zodat je tijdlijn een soort audiovisueel dagboek wordt dat je niet alleen opbouwt, maar met iedereen die er bij betrokken was.

// Uitgebreid voorbeeld
Kijk voor een uitgebreid voorbeeld maar eens hier. Kan je ook echt mee spelen.

Tot slot. Lees ook even deze post. Het geeft goed aan in wat voor spannend jongensboek Eric beland is. Zes maanden geleden was het een idee, nu heeft ie meer dan 2 miljoen aan financiering en is ie van de heetste start-ups van dit moment… Het kan snel gaan in een mensenleven. Benieuwd hoe zijn timeline er over een half jaar uit ziet…

Gepubliceerd door Edwin Valent
Permalink
pagina 13 van 44 pagina('s) « First  <  11 12 13 14 15 >  Last »